Een slok uit de Lethe

Bij het tv-programma De Wereld Draait Door worden geregeld filmpjes vertoond waarop mensen uitermate domme dingen zeggen. Vaak zijn dat presentatrices van belprogramma´s of notoire domoren als Kelly (uit Big Brother). Maar een door studenten van de Hanze Hogeschool gemaakt filmpje laat zien dat HBO´ers er ook wat van kunnen: vimeo.com/1954353
Het filmpje is gemaakt ter gelegenheid van de Week van de Geschiedenis en is bedoeld om de historische kennis te testen van de Groningse studenten. De vragen zijn niet al te moeilijk, maar toch blijven de meesten het antwoord schuldig op vragen als “Wanneer was de Eerste Wereldoorlog?” Soms zijn de antwoorden BIJNA goed: de eerste man op de maan heette ten slotte BIJNA Louis Armstrong of Lance Armstrong. En soms komt er gelukkig ook een goed antwoord. Zoals bij de instinker: Wanneer is Nelson Mandela overleden? (Alleen wordt dat antwoord gegeven door een schilder en niet door een student)
Ik kan me niet voorstellen dat deze studenten nooit hebben geleerd wanneer de Eerste Wereldoorlog was. Maar blijkbaar wordt alles weer vergeten zodra het proefwerk over de desbetreffende lesstof voorbij is. (Gevonden via www.gelkinghe.web-log)

1 Reactie

  1. Wanneer was de eerste wereldoorlog?
    Johan Bel schrijft:

    Ik kan me niet voorstellen dat deze studenten nooit hebben geleerd wanneer de Eerste Wereldoorlog was.

    Ik kan me dat heel goed voorstellen. Met de thematische opbouw die jarenlang gebruikt werd in het geschiedenisonderwijs kan de eerste wereldoorlog best wel eens gemist zijn….

Reacties zijn gesloten.