TMF: Zet je leraar te kakken en win een laptop

Geheel in stijl met de trend om je toch maar vooral als populair te profileren ten koste van anderen, heeft muziek- en puberzender TMF toch wel een nieuw dieptepunt bereikt met een actie, waarbij de winnaars een “vette laptop” kunnen verdienen: “Treiter je leraar nèt zo lang totdat je de klas wordt uitgestuurd en zorg ervoor dat je klasgenoten daar een filmpje van maken. Het leukste filmpje wint de prijs.”

Voor wie het echt niet gelooft – en daar kan ik me iets bij voorstellen- hier de link: www.tmf.nl/checkthis/schoolisuit/

Dolgeworden pubers kunnen daar alvast een spelletje spelen, en wanneer je verder in het forum van TMF kijkt, zul je daar ook een oproepje vinden ( www.tmf.nl/forum/message/31/79134/desc/1/de_klas_uitgestuurd_maak_een_sneaky_filmpje_en.html) om één en ander lekker met het mobieltje vast te leggen. De resultaten kunnen gepost en bekeken worden op www.kijkditnou.nl. Dat is pas leuk! Die suffe leraren ook!

TMF verdedigt zich met het argument dat “leerlingen er juist over na zullen gaan denken als ze het filmpje zien”.

Men kan zich terecht afvragen, of er bij TMF überhaupt wel wordt nagedacht.
Website Geen Stijl – niet bepaald één van mijn favorieten, heeft zowaar een tegenactie gestart: “Trap een TMF-er in elkaar, film dat en win een nóg vettere laptop”.

Ik ben het niet vaak met Geen Stijl eens, maar in dit geval kunnen ze haast op mijn warme sympathie rekenen.

3 Reacties

  1. TMF stupiditeit ten top !!
    Goed gedrag dient beloont te worden, iets wat in het onderwijs algemeen bekend is.

    Wat een flauwekul van TMF met de opmerking “leerlingen er juist over na zullen gaan denken als ze het filmpje zien”.

    Het is goed praten van eigen “slecht” gedrag, ik heb het niveau van TMF nooit hoog gevonden, gelukkig bevestigen de programmamakers mijn obeservatie.

    Heb je het als leraar al zwaar genoeg om je manager van je af te houden, krijg je daarnaast TMF nog eens achter je aan………

  2. Inzake TMF
    Een heel kwaadaardig initiatief van mensen die nog zo laf zijn om zelf geen rottigheid uit te halen maar anderen daartoe aan te zetten. Dit zit wat mij betreft in de hoek van vandalisme, kikkers opblazen en vuilniszakken opensnijden. Wie weet komen ze nog wel met iets uit dat rijtje, daar bij TMF. Als de verveling maar groot genoeg is.

  3. TMF past onderwijsactie aan
    Bron: De Telegraaf 2 september 2008

    AMSTERDAM –

    Muziekzender TMF gaat een geruchtmakende onderwijsactie aanpassen na kritiek van Tweede Kamerleden en de CNV Onderwijsbond.

    Scholieren werden opgeroepen filmpjes te sturen naar de website www.kijkditnou.nl. In die producties moest te zien zijn hoe medescholieren de klas uit werden gestuurd door leraren.

    TMF wilde op deze manier in kaart brengen hoe vaak leerlingen de klas uit moeten. Terecht of onterecht. Het filmpje met de meeste stemmen werd een „vette laptop” in het vooruitzicht gesteld.

    Als gevolg van een „communicatiefout” kan volgens de zegsvrouw het beeld zijn ontstaan dat leerlingen worden opgeroepen leraren te treiteren om zo uiteindelijk voor een draagbare computer in aanmerking te komen. Dat was niet de bedoeling.

    Filmpjes kunnen daarom niet meer worden ingestuurd en de computer is niet langer te winnen.

    TMF is nog wel benieuwd hoe vaak het wegsturen uit de klas gebeurt. Leerlingen kunnen dat mailen, waarna de zender aan het eind van het schooljaar de score bekendmaakt. Filmpjes daarover neemt het tv-station niet in behandeling.

    Via het webadres kunnen scholieren ook nog laten weten wie ze de lekkerste leraar, lerares en medeleerling vinden op hun school.

Reacties zijn gesloten.