“Help de school verzuipt !!” Teken de petitie !!

Ouders en scholen reageren positief op de actie ‘Help! De school verzuipt’.

De ingevulde handtekeningenlijsten stromen binnen. Ook via de website wordt de petitie veelvuldig ondertekend. De actie trekt veel aandacht; zowel de landelijke media als de lokale en regionale pers berichten regelmatig over de handtekeningenactie (zie ‘in het nieuws’). Veel basisscholen roepen in hun nieuwsbrief en/of op hun website de ouders op om de actie te ondersteunen en hun handtekening te zetten.

Maandag 1 september openen ook de laatste scholen in het land, in de regio Midden, haar deuren. Deze scholen hebben slechts één week om de handtekeningen te verzamelen. De actie eindigt al weer op 5 september. Daarna worden de ingezamelde handtekeningen op 9 september aan de leden van de Tweede Kamer aangeboden: nog vóór Prinsjesdag. Hierdoor kan de politiek nog voor het komende jaar extra budget vrijmaken om aan de wens (eis) van de scholen en hun betrokkenen tegemoet te komen.

De handtekeningen worden op 9 september om 13.45 uur aangeboden, op Het Plein in Den Haag. Wij roepen alle betrokkenen op zich vanaf 13.30 uur te verzamelen voor de ingang van de Tweede Kamer. De plek is te herkennen aan het spandoek ‘Help! De school verzuipt’.

Zie voor de link:

www.helpdeschoolverzuipt.nl/

.

5 Reacties

  1. Vakbonden

    Dit is een actie van de vakbonden om meer niet-lesgevend personeel op basisscholen te krijgen.

  2. niet-lesgevend personeel
    Maar dan wel die variant van niet-lesgevend personeel die werk doet dat ook daadwerkelijk gedaan moet worden, lijkt mij? In tegenstelling tot niet-lesgevend personeel dat werk creeert en papieren rondpompt.

    Met de beelden van soppende en boenende juffen nog in mijn achterhoofd ben ik graag bereid te tekenen voor budget voor een schoonmaker op school, bijvoorbeeld.

    • Daar gaat het niet over

      Lees bijvoorbeeld wat op de handtekeningenlijst staat:Hierbij geef ik aan de actie ‘Help, de school verzuipt’ te ondersteunen. Ook ik vind dat iedere school recht heeft op een conciërge of een administratieve kracht, om niet te verzuipen in het werk. Het gaat dus niet om schoonmakers en ik durf te wedden dat de meeste schoolbesturen zullen opteren voor een administratieve kracht die in een kantoortje zit om het schoolbestuur te ‘ondersteunen’ en niet voor een conciërge waar leraren wellicht ook nog wat aan hebben.

      • Het gaat over schoolleiders
        en weer niet over juffen en ’n enkele meester.
        ’t Wrange voordeel van deze actie is, dat in elk geval naar de buitenwacht ’n signaal wordt afgegeven dat ’t ergens begint fout te lopen in het PO en dat is tenminste iets.
        Jammer, dat men ’t nodig vond om de overzichtelijke BON site te versplinteren en te overladen met toeters en bellen. De bereikbaarheid en dan bedoel ik de inhoud, wordt alleen maar ontoegankelijker voor buitenstaanders.
        En daarvan zou BON het eigenlijk moeten hebben.
        De Moloch glimlacht slechts.
        Het wist het.

      • Inzake ondersteuning (van wie?)
        Dat ziet u haarscherp, Mark79. Zo gaat het inderdaad precies op mijn school. Hoe meer notaschrijvers, faalangstregistreerders, assistent-van-de-adjunct-roostermakers, ICT-implementatie-begeleiders en andere zotte functies ze kunnen bedenken, des te gelukkiger ze worden. Mijn eigen sectie wordt regelmatig op de vingers getikt omdat we niet genoeg vergaderen (wij prefereren namelijk ordinaire, niet altijd geagendeerde gesprekken van mens tot mens). Alles is beter en interessanter dan lesgeven.

Reacties zijn gesloten.