6 Reacties

  1. Yes Minister,
    kan ik me herinneren als ’n leuke serie, waarin vooral de leegte van de pratende hoofden op de hak genomen werd.
    Zoals ik Plasterk nu meemaak, zou hij er goed in passen.
    Ben benieuwd, wat hij daarover te vertellen heeft.
    Soort laatste kans, wat mij betreft.

  2. Zomergast
    Toch een avondje aardige tv hoewel het interview nogal stroef verliep. Jammer dat ik de minister van onderwijs niet gehoord heb.

    • Plasterk en de zen-meester
      Met 90% van wat hij zegt ben ik het eens, of kan ik de logica er achter waarderen. Ook doet hij geen pogingen om onduidelijkheden te creëren. Zo was hij duidelijk over de oorlogen in Afghanistan en Irak, nam hij geen afstand van zijn colums daarover. En mn zijn grote twijfels over Iraq zijn politiek natuurlijk nogal gevoelig. Maar anders dan bij andere politici heb ik bij hem niet het idee dat er wel kamervragen over gesteld gaan worden of dat hij van JPB op zn lazer zal krijgen.
      Kortom: hij geeft constant het idee een solide, doordacht en redelijk open politicus te zijn.

      Ik denk dat er twee problemen zijn met Plasterk als minister. Op de eerste plaats wil hij geen ruzie. Hij is anders dan Donner (ook slim en ook een goed beta verstand), geen intrigant en ook geen “straat”vechter. Hij zal het conflict nooit vol aangaan.

      Op de tweede plaats is hij te zeer gehecht aan de parabel van de Zen meester. Voor hen die de uitzending niet hebben gezien het volgende.

      Een en ander speelt zich af in politiek/militaire en CIA omgeving ten tijden van de Russische invallen in Afghanistan. De CIA Afghanistan deskundige overtuigt de politiek om veel meer middelen aan de Mudjahidin ter beschikking te stellen, want dat zullen de Sovjets verslagen worden. Uiteindelijk gebeurt dat ook, maar de CIA-man vertelt de parabel van de Zen Meester.

      En jongen krijgt op zn 12e verjaardag een mooi paard. Iedereen blij, behalve de Zen meester, die zegt: “we’ll see”.
      Twee jaar later valt die jongen van dat paard en en wordt kreupel. Iedereen verdrietig, behalve de Zen meester. Hij zegt “we’ll see”.
      Weer twee jaar later worden alle jongens opgeroepen te vechten in de oorlog, behalve de kreupele jongen. Iedereen weer blij, behalve de Zen meester … we’ll see.

      • We zien wel, we zullen wel zien…
        …parabelt wel aardig maar schiet niet op.
        Ik zie gigantische problemen binnen het PO en zag iemand (P), waarvan ik dacht, eindelijk iemand met de bagage om iets te doen.
        Niets, pratend hoofd, cultuurminnaar, gevat, etc etc. Bestaan er veel van. Zomergasten, inderdaad, komen en gaan.
        Gewoon weer verder polderen en prutsen.

Reacties zijn gesloten.