Kort geding ouders tegen loting scholen Haarlem

Een groep van elf ouders stapt naar de voorzieningenrechter in Haarlem met de eis dat hun kind op het Stedelijk Gymnasium wordt geplaatst.

Lees verder in de NRC.

Er is al eerder over bericht op de BONsite.

9 Reacties

  1. Ouders komen in opstand….
    …tegen deze inperking van de vrijheid van onderwijs en schoolkeuze.
    Waar houdt die Plasterk zich toch schuil?
    Is dat leiding geven?

    • Plasterk?
      heeft wel andere dingen aan zijn hoofd; hij moet oefenen voor zijn grachtenrondvaart.

    • Petitie
      Is een online petitie op een website met een makkelijk te onthouden, sprekende naam (www.meergeldvooronderwijs.nl), om te pleiten voor 6% van het BNP voor onderwijs in plaats van de huidige 5%, geen idee? Iedereen vecht nu zo voor z’n eigen zaak (oogappeltje niet naar het gymnasium, geen goede begeleiding voor dyslectisch zoontje, enorm veel lesuitval voor dochtertje, ‘ophokuren’, werkdruk, salaris, managers, onderwijskwaliteit) terwijl het allemaal symptomen zijn van de algehele malaise…die niet geheel opgelost gaat worden door simpelweg ‘meer geld’, maar we kunnen daar wel een heel eind mee komen. Ik gok dat heel veel mensen dat ding gaan tekenen: ouders, leerlingen, leraren, en andere groepen met hart voor het onderwijs. Of het wat uithaalt is een tweede.

      www.nederlandalskenniseconomie.nl is ook wel een aardige

      • 6%
        Ja, beste Classica, ware het niet dat meer geld niet tot verbetering van onderwijs leidt, als het verkeerd besteed wordt. Of zelfs een middel kan zijn om kwalitatief onderwijs nog verder te ontmantelen.
        Meer geld kan ook zijn: prestige, mooie gebouwen, extra reclamebureaus, schijnprojecten HNL, de overgang naar CGO, nog meer en beter betaalde managers en extra lagen boven het onderwijs.
        Sjoerd Slagter zal ongetwijfeld als eerst zijn hantekening zetten onder die petitie en zeggen dat het zijn verdienste is. Want zo is meer geld vooral ook meer geld voor hem c.s. Want zij hebben de macht om te bepalen hoe het wordt uitgegeven.

        Voor betere leraren en beter betaalde leraren die in de toekomst ook kwaliteitsonderwijs zouden kunnen garanderen is geld nodig. Het geld dat daaraan besteed zou moeten worden, gaat vooral inaar andere doelen. We vechten tegen een veelkoppige draak!

        • Het geld van de foldertjes…
          …moet naar het salaris van de leraren.
          Ik sprak op de wilde stakingsdag Ad Verbrugge, die zei dat salarisverhoging geen prioriteit was.
          Dat zie ik toch heel anders.
          Salarisverhoging is het begin van het eerherstel van de leraar en impliciet het begin van de verbetering van het onderwijs.
          Een beter salaris maakt………………..! Vult U zelf maar in.

          • Salaris is waardigheid,
            Salaris is waardigheid, status, tijd, kwaliteit, kortom: Salaris is BON! Toch? Laten we er niet omheen draaien.

          • Dat salaris staat vrij hoog
            Dat salaris staat vrij hoog op mijn lijstje om de redenen Hals noemt en omdat ik als alleenverdiener mijn eigen kinderen zo te kort doe.
            Ik ben nog opgevoed met het idee dat praten over geld niet chic is. Maar zo langzamerhand gooi ik mijn armoede gewoon in de openbaarheid. Ik hoef mij toch zeker niet te schamen maar mijn werkgever en de overheid!

          • Tuurlijk
            zeker, graag, terecht allemaal, beste Hals. Dat zou ook moeten.

            Maar het maakt je hooguit een iets beter betaald manipulatieobject van georganiseerde krachten, die je je werk niet laten doen en de zin van wat je doet ondergraven. Wat jij ziet als rechtvaardige beloning, is misschien tegelijk een zoethoudertje of een van jou gekochte vrijbrief om verder het onderwijs naar de knoppen te mogen helpen.

            Reeele betaling is een voorwaarde om ons vak weer status te geven en ook in de toekomst onderwijs te kunnen geven met voldoende goede docenten. Alleen willen ze geen goed onderwijs en ook liever geen zelfbewuste bekwame docenten.

            Bovendien 1 Euro voor jou, is 4 Euro voor flauwekul en 3 Euro voor de mennesjer en ook nog een deel voor de VO-raad of zo.

            Als je een veelkoppige draak enkele haren van een van zijn koppen probeert af te hakken, word je tegelijk door 6 andere drakentronies in je vlees gebeten.

            Ad Verbrugge heeft gelijk als hij de draak wil doden.

Reacties zijn gesloten.