4 Reacties

  1. ICT en Alzheimer
    Dit is vooral ook heel interessant (serieus bedoeld) :

    (quote)
    De Britse vorser legt zelfs een verband tussen de manier waarop nieuwe informatietechnologieën een verlies van identiteit kunnen veroorzaken en de manier waarop haar specialiteit, de ziekte van Alzheimer, de identiteit van de patiënt verwoest.

    maarten

  2. Stripverhalen >TV-kijken >Computeren
    Rechtstreeks tegenspreken durf ik de barones niet, want daarvoor is mijn eerbied voor de wetenschap en de adel te groot. Toch ademt dit soort verhalen een zekere vertrouwdheid die ik herken van waarschuwingen voor Dick Bos, stripverhalen en TV kijken: als je er teveel mee bezig was, dan was dat slecht voor je. Nogmaals, ik weet dat dit suggestieve argumentatie is.
    In de jaren zeventig, toen mijn hersens zich nog ontwikkelden, volgde ik een cursus Fortran. Daarna was ik onmiddellijk computerverslaafd. Helaas had je toen (nog) geen computerbeeldschermen. Onderzoekers hebben toen nooit onderzocht hoe slecht het wel niet was als je urenlang per dag achter een stapel ponskaarten doorbracht, maar ik weet zeker dat zij het niet goedgekeurd zouden hebben. Ik kan zelf niet beoordelen of ik blijvend letsel heb opgelopen; feit is wel dat ik tamelijk lang over mijn studie heb gedaan.

Reacties zijn gesloten.