Luister en huiver

Vanmorgen de laatste aflevering van standplaats pabo Almere van het radioprogramma “de ochtenden”
Luiter naar de podcast (start na 39 minuten)

De discussie over HNL wordt daar niet gevoerd. Het is allemaal heel blij en heel saamhorig. En die kritiek op het basisonderwijs en de pabo’s is gewoon een hype. Net als bij het voetballen: iedereen denkt er wat over te weten en te kunnen zeggen.

Wat uitspraken van studenten:

Je bent wel therapeutisch verantwoord bezig
Je kunt de hier afstuderen zonder te weten wat de hoofdstad van Spanje is.
Ik weet nu in het vierde jaar pas hoe het is om uit een methode te werken en toetsen te geven en na te kijken.

Let wel: die studenten worden opgeleid binnen deze filosofie, moeten dus ook hun POPs en verslagen schrijven volgens deze filosofie. En niet elke student zal gemakkelijk tegenwicht bieden en kritiek hebben. Maar als je goed luistert, dan is het allemaal volslagen duidelijk.

Ik kan deze uitzending zeer aanbevelen. Het maakt voor de goede luisteraar heel veel duidelijk.

2 Reacties

  1. Toevallig
    Toevallig stond er in mijn regionale dagblad vanochtend een brandbrief m.b.t. de kwaliteit van het basisonderwijs en de achterblijvende investeringen. Haaks op deze geluiden.

  2. Treurig blij
    Treurig stemmend, dit verhaal.
    De wat oudere ICT-er kan wel een goede meester worden. Hij gaat zo te horen vrij intelligent om met het onderwijs op de Pabo.
    De jonge dames grossieren in tegeltjeswijsheden. Dat neem ik hen niet kwalijk, want daar zijn het jonge dames voor. Maar de school zou daar toch wat tegenwicht moeten bieden.

    Mevrouw de directeur… tja…. Wel een blij type. Het ligt allemaal aan de media-hype. Er is helemaal geen probleem met de kwaliteit, dat waait wel over. En vakkennis is in eerste instantie niet zo belangrijk. Die moeten de a.s. meesters en juffen zelf maar opdoen. Ze hebben tenslotte slechts 4 jaar de tijd. Dan kom je aan vakkennis echt nauwelijks toe!

    Overigens is via
    www.ochtenden.nl/dossiers/37080052/
    het pabo-stuk uit het programma te beluisteren en te downloaden. Net als de vorige uitzendingen.

Reacties zijn gesloten.