Rinnooy Kan in de invloedrijkste Nederlander (Volkskrant)

Zie: www.volkskrant.nl/binnenland/article467617.ece/Rinnooy_Kan_is_de_invloedrijkste_Nederlander

Weer een klein zwaluwtje. Toch aardig dat de invloed van BON nu tot in de hoogste regionen leidt. Opnieuw een teken dat de bakens in het onderwijs verzet worden.

Rinnooy Kan met zijn old boys netwerk is een niet geringe kracht. Hier kunnen geen Luc Stevensen en Lizzy Tabberts tegenop. ’t Blijkt nu ook maar weer.

11 Reacties

  1. Wat invloed?
    Gelukkig is Rinnooy Kan zelf zo verstandig dat te relativeren:’Het resultaat van zo’n invloedsmeting zegt meer over de meting dan over de invloed. Als je in een meting veel gewicht toekent aan de rol van instituties, dan is het ook weer niet zo verrassend dat de voorzitter van één van die instituties er goed uitkomt. Sterker nog: dan moet je het wel heel beroerd doen, wil je niet ergens bovenin staan’.
    Beste 45, je noemt dit een klein zwaluwtje.
    Ik weet niet waar je mee bezig bent, maar het lijkt verdacht veel op aanschurken tegen de gevestigde orde.
    BON was een aktie groep van gemotiveerde leraren toch?
    Of ben je dat vergeten?

    • hardnekkig misverstand
      Het is een terugkerend misverstand, het idee dat BON ijvert in naam of voor een bepaalde groep mensen. Dat is niet zo: BON komt op voor goed onderwijs en niets anders.

      Op dit moment lopen de belangen van de goede leraren en die van het onderwijs voor een groot deel parallel, en daarom lijkt het misschien dat BON een lerarenclub is. Maar ten onrechte: bij BON gaat het simpelweg om goed onderwijs.

      • Re: hardnekkig misverstand
        Een aantal mensen….die hetzelfde doel nastreven – in dit geval goed onderwijs – is nu eenmaal en groep.
        BON bestaat zonder die mensen helemaal niet. BON zíjn die mensen.
        BON kan geen onderwerp zijn. BON is het lijdend voorwerp.
        In dit geval: het doel waarnaar wij streven.

        • Inderdaad is BON een groep …
          … maar niet uitsluitend van gemotiveerde leraren. Er zijn veel meer belanghebbenden dan alleen die gemotiveerde leraren die zich bij BON kunnen aansluiten. Denk aan ouders, aan niet-gemotiveerde leraren :-), voor mijn part schoolleiders, politici enzovoorts. Mijns inziens is het geen kwestie van ‘aanschurken tegen de gevestigde orde’ maar ‘merken dat de gevestigde orde anders is gaan denken over het onderwijs. En BON draagt daaraan actief bij.

          • Zwaluw
            Maar één zwaluw maakt nog geen zomer.
            Zeker niet als hij hernieuwd pleit voor de middenschool.

          • Toch zou het fijn zijn,
            dat BON uitgaat van onderwijsmensen als lid. Het gilde der tinnegieters goot tin. Binnen het steeds verder versnipperende en tegelijk uitdijende geheel van onderwijs “kundigen”, bestaat inderdaad het gevaar, dat “pruttelen en polderen” weer de overhand krijgt.

      • Er is geen misverstand.
        Het gaat over goed onderwijs.
        Dat BON toch ’n lerarenclub is, is geen probleem. Vanuit ’t basisonderwijs is er nu eenmaal geen interesse. Begrijpelijk en jammer. Overal verschillende agenda’s. MBO/HBO?
        Te hopen is, dat dat gaat veranderen.
        Persoonlijk denk ik, dat ’t miljard van Plasterk niets gaat veranderen, laat staan oplossen. Misschien hier en daar ’n tientje meer.
        BON zou kunnen wegglijden naar de kantlijn. Daar kan het tevreden mee zijn. Lichte verandering in salarisschalen.
        Misschien kan BON meer?

Reacties zijn gesloten.