Google search

Sinds de overgang naar Drupal 5.1 is de zoekfunctie een groot probleem. Ik snap nog niet waarom, en dat is al een tijdje zo. Daarom nu een alternatief geprobeerd, een zoekblok met directe toegang tot google. De vormgeving is nu nog onhandig – je zou dit liever in het zoekvak rechtsboven willen hebben – maar ik ben nu vooral geinteresseerd in jullie ervaringen. Ik hoor het graag.

6 Reacties

  1. Prima zo
    Even “dossier” ingetypt: 99 hits via Google Search, 10 via “zoeken”.
    Werkt prima.

  2. zoekfunctie
    Mark,

    Ik gebruik Explorer niet, maar Mozilla Thunderbird. Tpen de BONsite omgezet werd naar een ander systeem liepen er wat teksten/knoppen door elkaar, maar dat is bij mij nu goed. Alles ziet er verder goed uit, en werkt voor zover ik weet. Het zoekblok staat bij mij rechtsboven, en indien geactiveerd, ga je inderdaad naar Google. Ik meen dat je voorheen NIET naar Google ging, maar dat er gezocht werd binnen de BON-site. Hoewel ik er geen moeite mee heb, is het misschien mogelijk om eerst binnen BON te zoeken, en daarna naar Google. Dat lijkt me het meest logische.

    • Maar dan krijg je….
      ….zeer weinig hits (zie boven). Vroeger kreeg je meerdere pagina’s met resultaten (soms wel 10). Ik krijg de indruk dat alles wat in de vorige versie van Drupal is opgeslagen nu niet meer gevonden wordt. Ook als je reageert op een ouder artikel komt je reactie niet bovenaan in recents posts te staan, vroeger wel. Daarom heb ik voorgesteld Soople.nl te gebruiken. Maar Google Search werkt binnen de site net zo goed.

  3. Zoekblok
    De plaats van het zoekblok versmalt de de teksten van de blogs.
    Kan het zoekblok niet bij de blokken in de navigatiekolom, danwel onder/boven de pagina worden geplaatst?

    • Inderdaad
      Ja, als het blijkt te werken – en dat lijkt tot nu toe het geval – dan is mijn plan om het zoekvakje rechtsboven voor een google-zoekopdracht te gebruiken in plaats van de huidige besteding. Dan wordt de rechterkolom weer leeg en komt die ruimte voor de hoofdtekst beschikbaar.

Reacties zijn gesloten.