Voorlichtingen

Even een luchtje scheppen. Bij de lift hangen A3 formaat posters. In de huisstijl, die ooit door een gerenommeerd bedrijf is ontworpen. Voor de open dag morgen.

Als er vijf korte zinnen op zo’n poster staan is het veel. Het kan niet vreselijk veel moeite zijn om dat dan ook foutloos voor elkaar te krijgen. Maar voor de lerarenopleiding in ons gebouw blijkt dat toch te lastig.
“Inde mediatheek vind je de volgende voorlichtingen: studentendecanaat, studentenadministratie”

“Inde” zonder spatie en het wangedrocht “voorlichtingen” Jank.

6 Reacties

  1. Denieuwe spelling….
    ….is.

    Waar is de tijd gebleven waarin één van de twee lerarenopleidingen in Amsterdam in een advertentie van een halve pagina kopte: “RARENOPLEIDING”.

    Dat soort typo’s zijn gewoon pech/tekstblindheid, maar shift happens en soms zijn ze nog leuk ook.

    Helaas krijgen wij tegenwoordig steeds meer stilistische en grammaticale draken over ons uitgestort die duidelijk het gevolg zijn van een gebrek aan scholing in het Nederlands.

    Planeten Paultje

  2. Maken van poster
    Maken van poster vindt plaats door mensen in schaal 4. Het opperhoofd in schaal 18+++++++++ bemoeit zich daar niet mee, maar heeft ook geen geld om beter personeel aan te trekken, anders komt hij zelf tekort.

    Maar eerlijk is eerlijk, zoiets is mij ook wel eens overkomen. En hopelijk leert de maker hier van (misschien is het wel een stageaire of een uitzendkracht).

  3. Het is toch een moderne lerarenopleiding?
    Dan moeten er spelfouten in de tekst staan, anders gelooft geen hond dat julie iets aan het nieuwe leren doen. -Maar zeker, je hebt erg gelijk: jank.

    ————————————————
    Deze tekst staat hier.

  4. Waarom is fout spellen zo erg?
    Wanneer een onderwijsinstituut spelfouten maakt is dat in mijn ogen de slechtst denkbare reclame. Je wekt daarmee de indruk dat je je eigen kernactiviteiten volstrekt niet serieus neemt.
    Het is alsof je een loodgietersbedrijf vol met lekkende leidingen binnenloopt.

Reacties zijn gesloten.