Laatste POE-oproep hier

Geachte lezers, hierbij de laatste POE-oproep hier:

Waarde mede-BONners,

Begin deze week is opgericht de Protestgroep Ondergewaardeerde Eerstegraders (POE).

Doel van POE is het vergroten van de waardering voor eerstegraads docenten in termen van salaris en professionele zelfstandigheid. Concreet wil POE publieke aandacht vragen voor
(1) de beloningsstructuur die eerstegraders afscheept met een salaris dat in geen verhouding staat tot de markt;
(2) de betutteling van eerstegraders die averechts want demotiverend werkt;
(3) de mede als gevolg van (1) en (2) uitgeholde professionele status van het eerstegraads leraarschap.

Concreet zal er een petitie met deze 3 punten worden aangeboden aan de minister van Onderwijs, prof. Ronald Plasterk. Voor deze petitie wordt geprobeerd zo veel mogelijk namen van ondergewaardeerde eerstegraders te verzamelen, alsook namen van collega’s die zich wel voldoende gewaardeerd weten maar hun solidariteit willen betuigen. Er wordt gestreefd naar een zo compleet mogelijke lijst, en een zo volledig mogelijke vertegenwoordiging uit alle delen van het land.

Als u zich door deze oproep aangesproken voelt wordt u daarom verzocht uw naam en provincie per e-mail door te geven aan ondergetekende. Hoe dan ook wordt u verzocht de oproep onder de aandacht te brengen van mogelijk geïnteresseerden, en zijn suggesties voor andere fora om hem te plaatsen meer dan welkom. Zo gauw de kaap van 1000 namen is genomen wordt de petitie publiekelijk aan de minister gepresenteerd. Er wordt op uw steun gehoopt en gerekend!

Met vriendelijke groeten,

dr. ir. A.C. Roth
bramroth@hotmail.com