Ontevredenheid Hanzehogeschool

Bericht RTV Noord donderdag 1 februari 2007:
———————————————————————————–

GRONINGEN – Studenten van de Hanzehogeschool zijn niet tevreden over het onderwijs dat ze krijgen. Dit stelt de Groninger Studentenbond, die afgelopen december tachtig studenten heeft ondervraagd.

Uit de enquête blijkt dat de studenten ontevreden zijn over de roosters, maar ook over de kwaliteit van het onderwijs en de docenten.

De uitslag van de enquête is donderdag overhandigd aan voorzitter Pijlman van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool. Hij vindt de uitslag niet representatief. De Hanzehogeschool zou zelf eind vorig jaar een enquête hebben gehouden onder vijfduizend studenten. Daaruit zou niet blijken dat de studenten ontevreden zijn over de kwaliteit van het onderwijs of de docenten. Wel zou de verhuizing van studierichtingen binnen de Hanzehogeschool overlast met zich meebrengen. Ook is er ontevredenheid over de studieloopbaanbegeleiding. maar volgens Pijlman wordt hier aan gewerkt.

———————————————————————————–

Of de studenten hebben het ronduit mis of het ligt aan factoren waar we begrip voor moeten hebben. Zou het dan toch zo simpel zijn?