Een maandje aan de slag.

Mocht ik BON in de weg lopen, dan hoor ik dat graag.

 

Aktie schema januari/februari 2015-01-14

Lezen toezichtkader VO 2013

Onderscheiden welke sites en stukken nodig zijn voor de vervolgstap.

Die informatie verzamelen etc

Conclusies trekken en verdere stappen bepalen.

 

Doel: onderzoek naar de mogelijke scenario’s met betrekking tot het onzichtbaar wegwerken van ondoelmatige bestedingen in een jaarverslag.

Concrete werkwijze: onderzoek naar de mogelijkheden om het opzij zetten van geld uit de personeelsmiddelen voor andere zaken te verantwoorden zonder in strijd te zijn met wet- en regelgeving. Dus: Hoever reikt de vrijheid van bestedingsruimte en de financiële verantwoording precies.

De onderwijsinspectie heeft uit zichzelf slechts heel beperkte aanleiding om in een financieel verslag verder te kijken dan de oppervlakte.

–          Wat valt onder de term financieel ondoelmatig

–          Wat valt onder de term financieel rechtmatig.

–          Welke zaken vallen onder de accountantsverklaring, waarmee een instelling aantoont aan de plichten te hebben voldaan.

–          Welke signalen zijn voor de inspectie directe aanleiding WEL achterliggende informatie op te eisen?

Eventuele bijzaken:

 

–          Zijn de aanwezige kengetallen adequaat genoeg in een geval als dit?

–          Waarvan is het zichtbaar maken van de feitelijke bestedingen precies afhankelijk. Wat is er nodig voordat dat zelfs maar getoond hoeft te worden. Is dit wenselijk?

–          Wat is de rol van MR in dit soort gevallen?

 

Helaas kan ik niet bij de informatie die vakbonden en verwante instanties moeten hebben, al kan ik, net als vorig jaar, zo nu en dan een verzoek indienen. ( En vervolgens te horen krijgen dat die informatie niet verstrekt wordt, maar niet geschoten is altijd mis)

 

 

 

Verder :

 

Contact leggen met de juridische afdeling van de diverse bonden om zicht te krijgen op door de bonden geplande  en/of  uitgevoerde ideeën, met als doel de komende cao onderhandelingen duidelijk te hebben of de papieren omschrijving strookt met de praktische uitvoering van een aantal zaken.

Zijn de opvattingen over de cao teksten en de protocollen en de statuten bij werkgevers en werknemers aan elkaar gelijk?

 

Genoeg te doen dus.

 

Denise

 

Ik zit het financieel kader te lezen .