LSVb in Trouw: Instellingen zijn zelf schuldig aan grootschaligheid

Vandaag een uitstekend opiniestuk in Trouw van Sarah Boulehoual en Ugoeze Anyanwu Podler van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb).

De LSVb zegt precies wat BON ook zegt: universiteiten klagen nu dat de grote studentenaantallen, maar ze hebben die grootschaligheid zelf veroorzaakt, door onnodig veel studies in te richten met het Engels als instructietaal.

Van alle 19 nieuwe bachelor- en masteropleidingen die universiteiten dit jaar wilden beginnen, was 85 procent Engels­talig, blijkt uit een overzicht van de Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs (CDHO). […]

Er moet kritischer gekeken worden naar de onderbouwing van onderwijsinstellingen die Engelstalige opleidingen willen opzetten.

Aanbevolen!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter