Discussie over verengelsing met prof. dr. Lotte Jensen en prof. dr. Abram de Swaan

In het kader van het congres aan de Universiteit Maastricht over verengelsing wisselden hoogleraar Nederlands Lotte Jensen en emeritus hoogleraar sociologie Abram de Swaan van gedachten over dit onderwerp, met na afloop vragen uit het publiek. Een aanrader, kijk de discussie hieronder terug:

Abram de Swaan zat overigens in de commissie van de KNAW die in 2003 het advies ‘Nederlands, tenzij…’ uitbracht. Een voortreffelijk en goed geschreven rapport dat nog altijd actueel is.

De tweede aanbeveling hieruit luidt:

2. Bacheloropleidingen moeten in het Nederlands worden aangeboden.

Studenten moeten zich uitdrukken in het Nederlands, tenzij… Dit geldt met name voor studenten van wie niet bij voorbaat bekend is of zij kiezen voor een onderzoeksmaster. Zoals hierboven reeds aangegeven, zorgt Nederlandstalig onderwijs bovendien voor een betere aansluiting tussen hoger onderwijs en samenleving.

Wat ons betreft wordt dit advies nu alsnog opgevolgd.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter