‘Kassa voor schooldirecties’

450x200_1095040_80175367.jpg

De Telegraaf bericht dat schooldirecties die voor een periode van maximaal 5 jaar zijn aangesteld door hun eigen CAO er in één klap 15% bij krijgen, plus 5% onzekerheidstoeslag. Ook is er een nieuwe superloonschaal in het leven geroepen.

BON vraagt zich af of leraren met een tijdelijke aanstelling ook extra salarisverhoging en onzekerheidstoeslag krijgen, of dat het hier alleen gaat om functies met een 'grote verantwoordelijkheid' en waarvoor het moeilijk is bevoegde mensen te werven.

 

Update 14u30: reactie van de vo-raad. Jasper van Dijk (SP) heeft een debat aangevraagd. Ook Mohammed Mohandis (PvdA) geeft aan vragen te hebben voor de minister4

7 Reacties

  1. Die scheve gezichten van de

    Die scheve gezichten van de leraren tegenover de directieleden zijn blijkbaar irrelevant. Hopelijk gaan de leraar eindelijk de strijd aan. Te beginnen met Denise moreel en financieel te steunen. En verder zijn er al veel ouders die die zien dat het onderwijs aan het aftakelen is en politici onderwijs gebruiken om hun hobbies uit te leven en sporen in de geschiedenis achter te laten. Overtuig hen, leraren, dat hun beklang en dat van de leraren smenvallen zodat ze de leraren gaan steunen! De door de telegraaf genoemde ontwikkelingen maken duidelijk dat de politici goedbetaalde banen in het onderwijs als vluchthaven voor uitgeaventureerde politici willen behouden of niet in staat zijn om de door henzelf ontspoorde onderwijstrein weer op de rails te zetten. Qui se fait brébis le loup le mange!

  2. Ik ben geen enorme telegraaf

    Ik ben geen enorme telegraaf fan, maar dit moet er even bij.

    Op LIA werd de reporter kwalijk genomen de begrippen directie/schoolbestuur en schoolleiders door elkaar te halen.

    Ik vind de reporter dat nauwelijks aan te rekenen. Het college van bestuur van SKOL ( stichting Katholiek onderwijs leiden) wilde in de mr verslagen consequent rector genoemd worden. ( het bestuur was 1 vrouw)

    Wie het verschil dan nog ziet mag het zeggen.

    Denise

  3. “een gênant maar kortstondig

    “een gênant maar kortstondig misverstand”? Laten we afspreken dat we niet de gewoonte van onze misleiders overnemen om Newspeak te gebruiken! Houdt het debat helder! Over het rector noemen van een directeur ben ik wel enthousiast. Het is voor mij een impliciete erkenning dat het vroeger op de scholen beter was.

  4. Schoolbestuurders zijn te

    Schoolbestuurders zijn te vergelijken met de Romeinse senatoren en docenten zijn de gladiatoren. Ave Caesar, morituri te salutant. Meer valt er niet te zeggen.

  5. Alsof de misdaad loont. VVD

    Alsof de misdaad loont. VVD en PvdA willen toch dat het grote geld in de bovenlaag blijft? Of denken ze zo de coalitie te kunnen redden.   Kortom; 'D'n duvel schijt op d'n grote hoop', zei mijn oma zaliger vroeger al. 

  6. Gelukkig, het woord misdaad

    Gelukkig, het woord misdaad is gevallen nu de schoolbesturen zich weer eens verrijkt hebben ten koste van goed onderwijs, want je krijgt weinig goede leraren voor een hongerloontje. Hopelijk wordt er binnenkort over de VO-maffia i.p.v. VO-raad gesproken. Maar misschien mag dat niet van de rechter, want eerlijk is eerlijk er worden geen moorden gepleegd hoewel het verbreken van de omerta wel veel ellende kan brengen. Wie tegenwoordig als leraar werkt kan beter zijn kritiek voor zich houden. Wat hier gebeurd is is gewoon misdadig omdat er goed geld naar kwaad geld gegooid is. Scholenbestuurders die in collaboratie met zowel onnozele  als gehaaide politici het onderwijs steeds verder hebben laten ontsporen laten zich nu extra belonen.

    Een goede manier om aan deze misstand een einde te maken is scholen toe te staan die functioneren in de onderwijsstuctuur en filosofie van vóór de Mammouthwet. In afwijking daarvanzouden ze per leerling hetzelfde bedrag kunnen krijgen als de huidige scholen zodat ze een eerlijke concurrentie met het huidige onderwijs zouden kunnen aangaan. De huidige scholen zouden dan concurrerend moeten worden en dat zou een einde maken aan de financiële misstanden in het onderwijs. Alles resetten naar de tijd van vóór de Mammouthwet zou waarschijnlijk tot kostbare schadeclaims van de schoolbestuurderen leiden.

Reacties zijn gesloten.