Buma (CDA) wil wettelijk verplichte nullijn bij crisis

Eb_450x200_1316541_19096065.jpg

Zojuist op Radio 1 Nieuws en ook in de Volkskrant van vandaag zaterdag 14 sept.: fractieleider Buma van het CDA wil in de wet vastleggen dat in tijden van crisis het bruto salaris voor alle ambtenaren, inclusief onderwijs, zorg en politie, op de nullijn wordt gezet.

3 Reacties

  1. Buma denkt zeker: het is al

    Buma denkt zeker: het is al vijf jaar crisis dus die nullijn van de afgelopen jaren kunnen we net zo goed doortrekken?!

  2. Als ik in het buitenland ben

    Als ik in het buitenland ben pleeg ik daar ook inheemse kranten te lezen. Toen ik in Singapoer was en de salarissen in de top van de commerciële sector flink stegen las ik daarin dat ook de salarissen van de Singapoerezen die als evenknie de stad bij de commerciële instellingen moesten vertegenwoordigen flink om hoog getrokken waren. Je moet je eigen mensen nu immers niet laten wegkopen of omkopen en ongeveer even grote salarissen helpen daarbij. Ook de Ameriknen weten het: If you pay nuts you get monkeys. Om de publieke sector goed te laten lopen moet Nederland er dus voor zorgen dat mensen die belangrijke beslissingen moeten nemen en daarvoor bekwaam zijn passende salarissen krijgen. Aangezien je niet alleen maar salarissen kunt verhogen moet je ook salarissen verminderen en eventueel functies opheffen, vooral als ze contraproductief zijn. Er is in Nederland geen gebied waarin dat in zo’n sterke mate het geval is als het onderwijs. Onderwijs is hard toe aan functiesanering maar gelukkig hoeft het daardoor niet duurder te worden. BUMA praat als een opportunistisch politicus en niet als een consciëntieus bestuurder. “Niemand salarisverhoging" ="niemand gaat er op achteruit” doet het beter bij de kiezer dan "voortaan loon naar werken". Daar worden te veel mensen zenuwachtig van!

  3. In Engeland heeft

    In Engeland heeft staatssecretaris van Financien Danny Alexander onlangs een oproep gedaan om de salarissen te verhogen nu het economisch weer beter gaat in Engeland. Maar alleen in de private sector; hij benadrukte dat (semi-) overheidspersoneel tot tenminste 2018 op de nullijn blijft. Dat is dat 10 jaar geen salarisverhoging (niet eens aanpassing voor de inflatie).

Reacties zijn gesloten.