Leraar worden met educatieve hbo-minor

Eminor_450x200_30615528.jpg

Een operkelijk bericht op de site van de VO-Raad: er komt een subsidieregeling voor hbo-lerarenopleidingen om in samenwerking met een ROC en een vmbo een educatieve minor te ontwikkelen voor de tekortvakken door een andere doelgroep te interesseren voor het beroep van leraar.

De tekst is verre van duidelijk. Wat zijn de eisen? Is er sprake van een bevoegdheid? Wat is de rol van het ROC? Vanaf 1 augustus staat er meer info op de wesbsite van DUO

2 Reacties

  1. Nu de overheid toestaat dat

    Nu de overheid toestaat dat er nog meer leraren met twijfelachtige onderwijsbevoegdheid het onderwijs binnenstromen is het nog wenselijker geworden dat zij de output van de scholen frequent controleert, concurrentie tussen de scholen bevordert en de toelatingsvoorwaarden voor nieuwe scholen enorm versoepelt. De overheid heeft te lang toegestaan dat de huidige schoolbesturen van de leraren een sluitpost maakten. De gletscher van het onderwijs zit vol met matige leraren die voorlopig nog niet onderaan wegvloeien. Scholen moeten baat vinden bij de oude structuur van een minimale top en bekwame, beslissingsbevoegde en grote verantwoordelijkheid dragende, en daarom vrijwel altijd goed in hun leervak opgeleide leraren die na een aantal proefjaren aanspraak hebben op een tenure. Deze tenjur of vaste aanstelling is niet direct aan een salaris gekoppeld maar is vooral een bewijs van vertrouwen dat de medeleraren en de leiding in de betreffende leraar stellen. Leraren en leiding zitten in hetzelfde schuitje en als dat strandt omdat de door de overheid gemeten resultaten onder een vastgesteld minimum komen lijdt ieder van de schoolmedewerkers (financiële) schipbreuk.

    Nu maar hopen dat er een politieke partij is bij wie dat inzicht doorbreekt.

Reacties zijn gesloten.