ROC Eindhoven geeft ongeldige diploma’s uit

Omroep Brabant meldt:

EINDHOVEN – Leerlingen van de mbo-opleiding Manager Verkoper Reizen van het ROC Eindhoven zijn in juni geslaagd. Tenminste, dat dachten ze. Nu blijkt dat hun diploma niet rechtsgeldig is omdat het examen dat ze aflegden onder de maat is. De leerlingen dreigen nu van hun vervolgopleiding te worden getrapt. "Het is belachelijk dat de school ons dit flikt."

2 Reacties

 1. ongeldige diploma’s

  Schijnheilig is ROC land.

  Nu is ROC Eindhoven aan de beurt. Dikke Onzin. Er worden tig diploma's uitgegeven om alleen maar die financiering binnen te halen.  Tuurlijk wordt dit ontkend.

  Zolang er geen tweede correctie bestaat op werkstukken en BPV beoordelingen heeft ieder ROC belang bij;"Geef diploma, geef diploma!"

   

   

 2. Examen of papieren

  Uit de tekst kan ik niet opmaken wat er feitelijk gebeurd is. Natuurlijk sluit ik niet uit dat de examens te makkelijk zijn geweest (hoewel dat bijna niet kan met de competenties als einddoelen), maar het lijkt me zéér waarschijnlijk dat er een handtekeningetje of een papiertje ontbreekt in de eindeloze stapel formulieren die heden ten dage bij de examinering horen. Ook dan deugt het diploma wellicht niet, maar het is wel een heel ander soort probleem.

Reacties zijn gesloten.