Zunderdorp & Volkskrant

Op 11 maart stond in de Volkskrant een stuk van Rein Zunderdorp. Naar aanleiding daarvan stuurde ik onderstaand kattebelletje naar die krant, maar ze publiceerden het niet. Blijkbaar vond men de volledige biografie van Zunderdorp niet van belang voor de lezers.

In zijn stuk ‘Wat Dijsselbloem niet zei’ (Forum 11 maart) schrijft Rein Zunderdorp dat het allemaal reusachtig meevalt in het onderwijs. Onder het stuk noemt hij zich ‘oud-leraar en voorzitter van het Humanistisch Verbond’. Hij vertelt daar niet dat hij ook oud-voorzitter is van het Procesmanagement Voortgezet Onderwijs, de club die er bij Dijsselbloem van langs krijgt. Anders was al te duidelijk dat het stuk alleen dient om zijn eigen straatje schoon te vegen.
Nijmegen, J.A. Dautzenberg, oud-leraar Nederlands

5 Reacties

  1. Zunderdorp
    In de digitale versie van Het Volkskrant archief is de ondertekening aangepast: er staat nu dat Zunderdorp betrokken was bij het PMVO. Wellicht heeft er ook in de papieren versie een rectificatie gestaan.

      • Jawel
        Volgens het Digitaal Archief van De Volkskrant stond op woensdag 12 maart de volgende rectificatie op bladzijde 2:

        Rein Zunderdorp schreef zijn opiniestuk over de commissie-Dijsselbloem (Forum, 11 maart) niet in zijn hoedanigheid van voorzitter van het Humanistisch Verbond maar als voormalig leraar, wethouder en procesmanager Voortgezet Onderwijs. In die laatste functie was hij betrokken bij de invoering van de Basisvorming, de Tweede Fase en het vmbo.

  2. Zundergate
    Zunderdorp, vriendje van Wallage, was van 1996 tot 2000 voorzitter in deeltijd van het tweede PMVO. Privé runde hij daarnaast een eigen onderwijs consultancy bureau in Den Haag met zo’n zes man personeel dat voornamelijk voor de overheid werkte. Zou iets voor een kritische journalist zijn om deze constructie uit te pluizen.

    Willem Smit

    • Vluchtsteden
      En anders kan Jasper van Dijk misschien in de kamer daarover vragen stellen, Wallage is weliswaar uitgeweken naar een uithoek van het land maar het zou goed zijn vast te stellen dat er een reden was om te vluchten.
      Seger Weehuizen

Reacties zijn gesloten.