Licht onder de korenmaat

‘Tegen onbevoegde leraren helpen strengere examens niet,’ kopt NRC/Handelsblad vandaag.
Het stukje is geschreven door Jan Drentje, historicus aan de Rijksuniversiteit van Groningen, en bevat voor BONners weinig nieuws. Eigenlijk zet deze historicus dingen op een rijtje die in het onderwijs algemeen bekend zijn, behalve op het ministerie zelf misschien.
Toch vervelend dat zulke mensen de media wel halen, terwijl vakidioten, zoals wij, die daarover al bijna zes jaar op BON schrijven, nauwelijks gehoord worden.
Vanmorgen zat ik even op het door mij verfoeide Facebook. Inhoudelijk dus niets, maar in zijn snelheid wel modern. Daar zou dit forum zeker wat van kunnen leren. Hier duren reacties soms uren of dagen, voordat ze überhaupt geplaatst en vervolgens ook gelezen kunnen worden. En niet alleen de snelheid van Facebook, maar ook het aantal deelnemers, vele miljoenen als ik mag geloven, kan een voorbeeld zijn. Hoeveel vaste gasten zal dit forum tellen? Ik schat tussen de twintig en dertig. En misschien is mijn schatting nog te hoog.
Mijn conclusie is dat de kennis hier weliswaar aanwezig is, maar slechts bij weinig lezers terecht komt. Waardoor ons licht onder de korenmaat blijft schijnen.

4 Reacties

      • Forum is niet hetzelfde als BON

        Beste Hals,

        Je stelling "nu zit er geen beweging in BON" is te kort door de bocht. Het Forum is door BON gefaciliteerd om te discussiëren over onderwijs(gerelateerde) zaken. Dat het relatief rustig is op het Forum betekent niet dat er geen beweging zit in (de activiteiten van) de Vereniging BON.

  1. Beste Hals,

    • Beste Hals,
    • Om eerlijk te zijn viel mij dat ook tegen bij de vernieuwde site. Ik had gehoopt op een flitsender model. Er zijn tal van sites waar men direct de reactie geplaatst ziet. Maar de moderatie is nog net zo traag als voorheen. Men wil leerkrachten en ouders een eigen stem geven, maar die eigen stem moet kennelijk wachten op goedkeuring van de moderatoren. Waarom gaat men er op voorhand van uit dat het uit de hand zal lopen? Als de huisregels helder zijn, kan men reageerders wijzen op mogelijke overtredingen en reacties alsnog verwijderen.
    • En als het voor de lezer erg duidelijk is dat een reactie niet vanzelf een BON-standpunt is, zie ik niet waarom men zo buitengewoon voorzichtig is met het doorlaten van reacties.

Reacties zijn gesloten.