Breinvriendelijk onderwijs

Doorklikkend vanuit linkedin kwam ik op 

www.hco.nl/

www.bazalt.nl/krachtig-onderwijzen-webinar

Wel gratis. Wat is dit?

De link hierboven doet het nu. Het zoekwerk hieronder van jl is weer verhelderend. Vreugdenhil is van de Knap Villa meen ik, zie de draad onder www.beteronderwijsnederland.nl/content/bestuur-nvorwo. Vreugdenhil zit ook in het circuit van "experts" dat verantwoordelijk was voor de legitimatie van de kennisbasis rekenen voor de PABO's waarmee de HBO-raad in december 2009 het alternatief van de Stichting Goed Rekenonderwijs buiten de deur heeft weten te houden. Zie staff.science.uva.nl/~craats/#pabo.

2 Reacties

  1. De opleidingen van de onderwijs-adviserende ‘brein-deskundigen’.

    De opleidingen van de onderwijs-adviserende ‘brein-deskundigen’.

    Krachtig Onderwijzen (webinar): “Eric Jensen vertaalde de wetenschappelijke kennis over de werking van het brein naar zeven elementaire principes waarmee u het complexe leren kunt ondersteunen.”  Erik Jensen studeerde Engelse Taal en letterkunde.

    De KPC groep prijst Harry Gankema aan als neuro-wetenschapper. Zijn opleiding: onderwijskunde.

    De directrice en oprichtster van het BreinCentraal Leren Instituut, Gerjanne Dirksen,  studeerde bedrijfskunde. Het overig personeel bestaat uit dames die allen opleidingen gevolgd hebben variërend van vederlicht tot zweverig, dus geen neuro-wetenschappen.

    Kees Vreugdenhil, adviseur breinbewust onderwijs, studeerde sociale pedagogie.

    De Nederlands-Amerikaanse onderwijs-bestseller-schrijfster Dr. Jeannette Vos studeerde onderwijskunde en noemt zich hersenspecialist.

Reacties zijn gesloten.