Leraar niet meer aan zet

Ik vraag mij af of lerarenregister nog wel van de leraar is. Ik zag namelijk tot mijn grote verbazing dat het al in zijn geheel onder het ministerie van OCW valt, zelfs de website is al helemaal des ministeries. Ik weet van de perikelen rondom de Onderwijscoöperatie en met name de kwalijke en zeg maar laffe rol van het  bestuur. En dus is de motie van van Meenen en Rog tercht.  Echter vraag ik me nu in ernstige mate af of dit inmiddels (per 1 augustus) verplichte lerarenregister nog wel Van, Voor en Door de leraar is?

Ik merk dat de rol van de AVD (nu lerarenparlement) zijn bedoelde parlementaire rol ziet blijven steken in een operationele rol. En dat dit lerarenparlement daarvoor nauwelijks gefaciliteerd wordt en nu zelfs ook onder het ministerie valt. Daarenboven is het oude bestuur van de OC nog steeds bezig om zich zelf uit de nesten te werken en alle medewerkers en de  ruim 150  leraren die zich, tussen 2012  t/m nu, voor het destijds “vrijwillige register’ hebben ingezet om er een register van te maken dat Van, Voor en Door de leraar was, in de kou laten staan. Bovendien is het ministerie verder niet van zins om hier wat aan te doen. Verder schrijft het ministerie ook vrolijk op de website:

Sectorraden

De wet vereist dat het kwaliteitskader van de beroepsgroep de steun heeft van schoolbesturen. Het moet namelijk passen bij de werkwijze in de scholen. De ontwikkeling van het register vindt daarom in overleg met de sectorraden plaats.

Gezien een dergelijke tekst, vraag ik mij ernstig af, of de leraar er nog wel toe doet?

 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter