Het is niet gelogen maar het klopt niet; en een stapje verder naar de nodige actie

Lieve collega’s ( van Visser ’t Hooft Leidse Hout)

Ik heb gezien dat de ontwikkeling van havo aansluitlessen dit jaar tot speerpunt is benoemd. Zoals jullie je misschien nog herinneren, was ik hier al enige tijd geleden mee bezig. Ten tijde van R. Schreuder, heb ik hem ingelicht over de materialen die ik verzameld had en wat mijn doel was. Ik kreeg geen toestemming, behalve als ik het naast mijn werk zou doen. In de brief van mw. Verhoeckx ( www.iemanddoetiets.nl/2eprocedure/verweerstukken_bijlagedeel V en IV), lees je dat mijn voorstel om in plaats van veel les te geven juist dit soort taken uit te voeren, afgewezen wordt. Ik moet alleen les geven, punt. (Ik had een vrij gedetailleerd voorstel gedaan om het rendement van mijn inspanningen te verhogen.)

Ik heb geen idee hoe jullie nu geïnformeerd zijn. Misschien krijg je nu een taakpunt voor het werk. Maar als het hetzelfde gaat als tot voor kort, krijg je alleen te horen: het zit al in je opslagfactor.

Dat is niet helemaal gelogen, maar kloppen doet het niet. Dat gaat zo:

Op papier horen dat soort taken in je opslagfactor. ( die wordt steeds ondoorzichtiger gemaakt). Maar de feitelijke uren die in je factor zitten zijn al te weinig om het werk te doen zonder dat dit soort klussen erbij komt. Het is dus waar, maar het klopt niet.

Woordspelletjes een werkgever in de publieke sector onwaardig.

Voor jullie en misschien andere collega’s die op het randje staan om hier nu eens NEE tegen te zeggen: als je wilt, krijg je van mij een korte berekening van wat er allemaal op papier in je opslagfactor zit en wat er uit moet komen in de praktijk.

Wat ik nodig heb is het taakbeleid en je normjaartaak. Eventueel een lijstje met door jou te leveren buitengewone taken. ( Taakbeleid SCOL heb ik al, maar updates zijn welkom)

Noot voor het Leidse Hout: De school betaalt ook mijn uitkering. Ze is eigen risicodrager. Dus als jij dit naast je werk moet doen, had school het tegen dezelfde kosten allang door mij op kunnen laten knappen. Het werd als re-integratie zelfs aanbevolen. Maar het bestuur heeft ervoor gekozen dat ik weg moest. Het is hier dus GEEN GELDKWESTIE, laat dat je niet wijs maken.

Herhaald verzoek:

Ik heb al maanden geleden gevraagd om MR verslagen van diverse scholen van ongeveer de laatste 5 jaar, maar er is helemaal niets binnen gekomen. Collega’s, zo gaan we het niet winnen. IK ga MIJN procedure wel winnen. Maar om uit te breiden naar anderen moet er informatie aangeleverd worden.

Op www.iemanddoetiets.nl zal ik een pagina aan maken om bij te houden van welke onderwijsinstellingen ik welke stukken binnen heb. Dit om te voorkomen dat mensen stukken gaan lopen zoeken die ik al binnen krijg. Dat is zonde van iedereen zijn tijd. Ik zal uiteraard nergens de naam van de afzender vermelden. Het verzamelen van de stukken kun je ook als een opstap zien om het plan voor de actie van de vakbonden voor te bereiden. Mocht er een moment komen dat ze inhaken, dan is het fijn als er al een database is.

Mochten ze niet inhaken; vanaf half januari hoop ik nog een molensteen om mijn nek kwijt te zijn. Dat scheelt stress in huis. Tegelijkertijd mik ik op een keuring door het UWV. Als daar duidelijkheid in komt, kan ik mezelf vervolgens tegen uurtarief laten betalen als bijverdienste. Dan zal ik vanaf dat moment aan het werk gaan alsof ik ingehuurd wordt. Gezien de gezondheidsproblemen zal dat neerkomen op ongeveer 20 uur per week. Maar in 20 uur kan ik vrij veel. Tot die tijd hoop ik alleen al de kosten een beetje te kunnen dempen, dat wel.

Enige actie aub. Mocht je iets sturen, hetzij verslagen hetzij het verzoek met een urenoverzichtje: een financiële bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld. www.iemanddoetiets.nl/input

Maak de MR leden op je school duidelijk dat een accurate verslaggeving van hun bijeenkomsten cruciaal is!! Al durven ze er niets mee te doen, hun verslag weegt flink mee als bewijs.

stukken sturen naar: deniseleiden op hotmail of op BON.

 

P.S. In verband met facturatie moet ik een beslissing van de belastinginspecteur afwachten. Niemand van de belastingdienst kon mij vertellen of ik als freelancer of iets dergelijks behandeld ga worden, dus ik moest een officieel verzoek indienen. Er was nog nooit iemand met precies dezelfde vraag geweest, ik heb een paar mensen hun hersens laten kraken geloof ik.