CNVO biedt geen bijstand

Er lijkt een blog weggevallen.

 

Ik heb de grote vakbonden aangeschreven met het verzoek om bijstand door een arbeidskundige. De verwachting is dat die expertise nodig zal zijn om mijn tijdberekeningen met die van het schoolbestuur te gaan vergelijken.

Dus begin ik vast contact te zoeken.

 

De CNVO heeft al gereageerd: Nee.

Er worden geen vragen gesteld, geen voorstellen gedaan niets. Het enige antwoord is: we kunnen niet aan uw verzoek voldoen. Veel succes.

 

Behalve bijstand van een arbeidsdeskundige heb ik ook gevraagd of de link van mijn website geplaatst kan worden: daar komt niet eens antwoord op.

 

Het mooie van directe vragen stellen is dat je uiteindelijk duidelijkheid krijgt: De CNVO heeft geen enkele interesse in een rechtszaak van een docent tegen een schoolbestuur. Reden onbekend.

Dat mogen hun leden wel weten denk ik.

Ik voeg de brief die ik de vakbonden stuurden toe.

 

De antwoorden van de andere bonden zal ik ook publiceren. We zullen zien wie er kleur bekend of niet. Hoog tijd denk ik.

 

behalve dit had ik de minister van onderwijs nog een brief gestuurd met de onderbouwing van mijn mening waarom zij partij is in het huidige cao overleg.

 

Denise

8 Reacties

  1. De vakbond CNVO handelt

    De vakbond CNVO handelt eigenlijk hetzelfde als de minister:

     

    – alleen de makkelijke dingen dingen doen waar je bekend mee bent

     

    – vooral nooit risico's nemen

  2. Denise,

    Denise,

    Ben je lid van CNVO? En was je lid voordat dit conflict met je schoolbestuur begon?

  3. Uit de brieven begreep ik dat

    Uit de brieven begreep ik dat Denise geen lid is. Dan doet een vakbond per definitie niks voor jou. De actie op zich, om eindelijk eens in kaart te brengen hoeveel overuren docenten maken, vind ik briljant. De actie zou verbreed kunnen worden; ideetje voor vakbonden?

     

  4. Om de hen moverende redenen

    Om de hen moverende redenen willen de vakbonden het proces van Denise niet als een proefproces zien dat ook voor hun leden van groot belang is, En als haar proces alleen maar gezien wordt als een rechtsaak over een geschil tussen Denise en haar werkgevers dan heeft ze geen recht op ondersteuning als ze geen lid is.

    BON is geen vakbond en heeft, denk ik, onvoldoende expertise om Denise te helpen. Zij heeft echter in het kader van haar doelstellingen er wél belang bij dat de aanzet tot een bres die, dank zij Denise, in de verdedigingsmuur van de welvarende onderwijsondernemers is aangebracht, verbreed wordt. Misschien wil Denise het haar toestaan om voor haar de contributie voor één van de vakbonden te betalen. Het beste kiest zij daar dan het AOB uit omdat die als enige bond het onderwijsaccoord niet ondertekend heeft. En de uitgekozen bond moet het als een kans zien die zij volledig wil benutten.

    Denise ziet niet dat de vakbonden vrezen dat het bijdragen door een vakbond aan haar verdedeging zonder dat zij  lid is van die vakbond door de leden van die vakbond gezien wordt als een precedent waarop zij zich kunnen beroepen. (met definitie zal Hinke waarschijnlijk afgrenzing bedoelen, de oorspronkelijke betekenis van dat woord, en wanneer een vakbond Denise gebruikt zonder haar te willen helpen overschrijdt zij een regel zonder dat dat als precedent gebruikt kan worden bij hulp aan losse individuen. Maar niet alle leden zijn in staat dat zo te zien. En iemand helpen in een hulpvraag die vóór het lid worden ontstaan is ligt waarschijnlijk ook gevoelig). BON is waarschijnlijk op dit moment on speaking terms met het AOB en zou er bij die vakbond informeel naar mijn mening op aan moeten dringen Denise te helpen in haar rechtsstrijd.

  5. De vakbonden zouden dit

    De vakbonden zouden dit natuurlijk allang zelf bedacht en uitgevoerd moeten hebben. Maar waar er maar twee grote vakbonden zijn, waarvan het overgrote deel van de leden in beide gevallen weinig actiebereid zijn, komt er natuurlijk nooit wat van de grond. Het punt dat Denise eerder al maakte, is dat docenten sowieso bovengemiddeld onderdanig zijn. Anders was nieuwkomer Leraren in Actie ook allang een bedreiging geweest voor CNVO en AOb.

     

    Je hebt hoogopgeleide docenten nodig als kwaliteitsgarantie en als tegenmacht. Dát is de kern. En zolang dat niet geregeld is, moet je het zonder vakbonden zien te rooien. Met de Tweede Kamer (die in meerderheid academici in de bovenbouw voor de klas wil) aan de ene kant, en een juridisch breekijzer aan de andere kant (dat helpt de juiste arbeidsvoorwaarden voor o.a. academici te scheppen), neemt de druk op de besturen serieus toe. Daarom is het zo belangrijk dat we Denise ruimhartig financieel steunen via iemanddoetiets.nl. Ik denk dat dat momenteel beter besteed geld is dan vakbondscontributie, maar het een sluit het ander niet uit.

     

  6.  

     

    Het is juist mijn opzet om niet door 1 vakbond gesteund te worden, maar door allemaal. Het slaat toch helemaal nergens op om een partij te moeten kiezen? Ik praat voor en over elke docent. Ik wil verenigen, niet verdelen. Zie mijn nieuwe blog. Fijn weekend.

    Denise

  7. BON zou ook nog aan beide

    BON zou ook nog aan beide grote vakbonden en Leraren in Aktie kunnen voorstellen met zijn vieren Denise te steunen vanwege het belang  van haar overwerk case voor alle leraren en uiteindelijk heel Nederland.

Reacties zijn gesloten.