Staartje van de zitting van 05 september jl.

 

Bij de zitting van 05 september jl., werd beslist, dat ik recht had op vergoeding van gemaakte juridische kosten. Die zijn, gezien het feit dat alles op toevoeging gaat, bescheiden.Maar hoe bescheiden ook, voor mij is het veel geld: 1500 euro.

In de beschikking is te lezen dat die toewijzing gedaan is.( zie bijlage)

Wat gebeurt er nu?

SCOL, als tegenpartij verplicht tot het betalen van de vergoeding, eist eerst mijn instemming met het feit dat ik geen negatieve uitlatingen over haar doe.

In goed Nederlands: men negeert de rechterlijke uitspraak.

Misschien is dit een moderne opvatting van openheid en transparantie volgens de code goed bestuur? Het liefst moet ook deze discussie in het geheim, dat spreekt. Het is niet de bedoeling dat derden ZIEN en begrijpen hoe er met mij wordt omgesprongen. Gisteren werd mij per mail duidelijk gemaakt aan welke voorwaarden ik diende te voldoen.

Zoals ik eerder aangaf: er wordt niets meer bedekt met de mantel der liefde. Deze hele soap wordt open en bloot opgevoerd. De eis is wat mij betreft onredelijk en ik stem er niet mee in. Ik mag zeggen wat ik wil, zolang ik geen wetten overtreed. Ik sta niet toe dat een al vastgelegde rechterlijke uitspraak nog even als inzet voor iets wordt gebruikt.

Mijn advocaat heeft SCOL laten weten direct uit te betalen of er wordt een deurwaarder ingeschakeld en alle kosten die daarmee gemoeid gaan worden, komen op hun bord terecht.

Een goed lezer begrijpt dat deze tekst niet geschreven had hoeven worden als SCOL zich aan de uitspraak had gehouden. Ik schrijf niet negatief OVER SCOL, ik BESCHRIJF de acties van SCOL. Als die negatief zijn, ligt dat niet aan mijn schrijfwerk.

4 Reacties

  1. Grosse van de beschikking =

    Grosse van de beschikking = executoriale titel = kassa voor de deurwaarder. Kunt u gewoon onder SCOL vandaan trekken (plus deurwaarderskosten), op welke wijze ook. Dat zal de advocaat wel aan u verteld hebben. Daar heeft SCOL niets meer over te zeggen, en hoger beroep – met eventueel schorsende werking – zal waarschijnlijk, vanwege beschikking ontslagzaak, niet mogelijk zijn. Definitieve uitspraak dus.

     

    Gaat u SCOL dagvaarden voor de loonvordering waarover u BON op het forum heeft bericht? Vraag van tevoren aan uw advocaat een goede kostencalculatie, want SCOL zal als grote en financieel machtige partij de hele juridische trucendoos opengooien om u het procederen zo moeilijk mogelijk te maken. Deskundigenbericht erbij enz. Zo rollen dit soort partijen. Sans rancune!

     

    Mogelijkheid is, wat u al bij BON doet, uw zaak tot een 'testcase' te verheffen, waardoor u externe fondsen zou kunnen werven. Wellicht dat een vakbond – waarvan u geen lid bent heeft u eerder gezegd – zich hiervoor zou willen lenen. Beleidspolitiek van de vakbond. Hoeft niet altijd positief uit te vallen. Vakbonden zijn tegenwoordig nogal met zichzelf en hun profilering bezig. De leegte (en inkomsten) van de vertrokken babyboomers moet worden opgevuld, vandaar.

  2. Een verstandige vakbond zou

    Een verstandige vakbond zou Denise inderdaad bijstaan en haar juridische strijd verwelkomen , of ze nou lid is of niet, maar ik vrees dat dit iets is als het "not invented here"-syndroom: dat ze deze zaak niet als hún project zien, en misschien wel meer als concurrentie, als iets waar ze geen controle over hebben, en iets wat misschien wel de verhoudingen met de overlegpartners kan bederven. Want die verhoudingen, die vinden ze vast belangrijker dan datgene waar het werkelijk om gaat: de belangen van de achterban op de werkvloer.

  3. En wat misschien nog wel de

    En wat misschien nog wel de belangrijkste reden voor een vakbond is om de juridische stappen van Denise niet te steunen: omdat ze anders met hun mond vol tanden staan wanneer ze de vraag voorgelegd krijgen waarom ze dit zelf al niet veel eerder hebben ondernomen.

  4. ik weet het symphatisant.

    ik weet het symphatisant. Wat ik veel belangrijker vind is dat er blijkbaar niemand vindt dat een schoolbestuur in de voorbeeldfunctie die ze hebben, zo ver buiten hun boekje gaat dat er een reactie naar hen komt. Mijn advocaat heeft me voorbereid op deskundigen. Ik moet nu om me heen kijken waar ik er 1 vandaan ga halen. De goede man dacht dat er wel iemand was bij een vakbond. Maar ja, elke keer als ik contact denk te leggen word ik weggestuurd omdat ik geen lid ben. De kosten worden tot nu toe gedragen door de staat, omdat alles op toevoeging gaat. Het risico voor mij is, dat alles wat eruit gaat komen naar de advocaat en de deskundigen kan. Dat ik er helemaal niets aan over houd. Toch ga ik door. Er moet iemand ergens beginnen. Kijk maar op www.iemanddoetsiets.nl

Reacties zijn gesloten.