4 Reacties

  1. Onze bonden staan een beetje

    Onze bonden staan een beetje onder controle van de pedagogische centra. Net als de main stream politieke partijen, met name PvdA en CDA. Google CPS, APS, AOB, CNVo.

  2. Dat is werkelijk nieuw.

    Dat is werkelijk nieuw. tifkalj. Tot nog toe overheerste de opvatting dat de politieke partijen paedagogen uitzochten en voor hun karretje spanden. Dat het nu omgekeerd is is eigenlijk niet zo gek. Door de benutte paedagogen af te vallenzouden die politieke partijen in hun hemd staan. Dan maar liever beweren dat die paedagogen gelijk hadden en de schuld voor het slechte onderwijs op niet te voorziene effecten of gebeurtenissen schuiven. Zo heeft dus niemand zijn handen vuil gemaakt en treft de willekeur van het noodlot alle blaam.

  3. De boze leraren in England

    De boze leraren in England noemen de visie die Nederlandse onderwijshervormers zichzelf aanmeten gewoon “dogma”. Bravo!

    Onderwijzers moeten blijkbaar in England elke redelijke opdracht uitvoeren die de hoofdonderwijzer hen opdraagt. Mocht een onderwijzer geen goede rechtsbijstandsverzekering hebben dan kan hij vaak beter zo’n door de hoofdmeeste als redelijk beoordeelde opdracht kunnen uitvoeren. Het helpt ook niet dat de onderwijzers “ must be available to work "such reasonable additional hours as may be necessary to enable the effective discharge of their professional duties". En een zekere professor Smithers probeert de leraren te manipuleren door te appelleren aan het laatste greintje beroepstrots dat zij misschien nog hebben. De vraag [naar een werkweek van 32 uurt] was in zijn ogen ridicuul en schadelijk voor het beeld dat het publiek van het onderwijs heeft. Ze gedragen zich immers als leden  van een ouderwetse vakbond en omdat de financieën onder druk staan zou vermindering van de werkdruk dus een lachwekkend verzoek zijn. In plaats van docenten te waarschuwen voor zelfverminking aan hun publieke imago kan hij de overheid beter wijzen op de consequentie van het uitknijpen van de leraren: “making teaching a profession that "no one in their right mind would consider joining"", zoals vakbondsman Gove zei, leidt eerst tot slechter onderwijs en vervolgens tot een kostbare reddingsactie van het onderwijs die waarschijnlijk vele jaren in beslag zal nemen.

  4. Je moet dit bericht zien in

    Je moet dit bericht zien in de Engelse context. De Labour partij (die in Engeland nu in de oppositie zit) is van de vakbonden. Bijvoorbeeld de nieuwe leider Ed Miliband werd verkozen boven zijn broer David door steun van de vakbonden (die stemrecht hebben binnen de Labour partij). De onderwijsbonden worden gebruikt (misbruikt) in dit politieke spel. Dat betekent niet dat ze geen gelijk hebben (in dit geval hebben ze wat mij betreft gelijk), maar ze doen dit om de verkeerde redenen.

Reacties zijn gesloten.