Stemwijzer

In de stemwijzer staat geen enkele vraag over onderwijs. Dat lijkt te suggereren dat men (wie dat dan ook is) onderwijs niet belangrijk vindt. Toch is die conclusie wellicht voorbarig. In de stemwijzer staan óók geen vragen over de EU of de steun aan buitenlandse banken of regeringen. Wat daar de achtergrond van is, weet ik echt niet. Wat ik wel opnieuw concludeer is dat ICT geen vervanging is van het ouderwetse zelfstandige denkwerk. Dat laatste gebeurt als het goed is op school, maar ICT is daarbij dus niet automatisch een geweldig hulpmiddel

4 Reacties

  1. De stemwijzer is van de

    De stemwijzer is van de stichting ProDemos. De belangrijkste activeit van ProDemos naast de stemwijzer lijkt het bezoeken van scholen en het maken van lespakketten voor scholen over politiek te zijn.

     

    De directie van ProDemos bestaat uit 3 mensen: Kars Veling (Christenunie en voormalig schoolbestuurder), Nel van Dijk (GroenLinks, voormalig van de CPN) en Eddy Habben Jansen (VVD; althans hij zat in ieder geval in het bestuur van de JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD).

     

    In de Raad van Advies zie ik 2 mensen van de PvdA (Jouke de Vries, Jacques Vriens) en 1 van D66 (Jan Hoekema; die overigens de echtgenoot is van Marleen Barth, voormalig onderwijswoordvoerdster van de PvdA). Het hoofd van de Raad van Advies (Tom de Bruijn) was ambassadeur van Nederland bij de Europese Unie. De anderen leden lijken geen politieke affiliatie te hebben.

     

    In de raad van Toezicht zien we Wim Deetman (CDA; voormalig minister van onderwijs), Amma Baddoo – Asante (PvdA), Kathalijne Buitenweg (GroenLinks) en Mark Verheijen (VVD).

     

    Als klap op de vuurpijl: lid van de Raad van Advies is Thérèse Carpay die een proefschrift heeft geschreven over het studiehuis. Zie hier. Ze is ook voorzitter van de syllabuscommissie voor het vak Maatschappijwetenschappen op havo en vwo en was voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Docenten Maatschappijleer.

    • Klap op de vuurpijl?

      Klap op de vuurpijl? Ik snap hem niet. Is het studiehuis een verboden onderwerp voor proefschriften? Wat is er mis aan maatschappijleer? Een van onze beste mensen in de onderwijscoperatie is leraar maatschappijleer.

      • De ‘klap op de vuurpijl’ was

        De 'klap op de vuurpijl' was als reactie op "Dat lijkt te suggereren dat men (wie dat dan ook is) onderwijs niet belangrijk vindt." De stichting achter de Stemwijzer heeft dus een voormalig minister van onderwijs in de Raad van Toezicht en iemand die een proefschrift heeft geschreven over het studiehuis in de Raad van Advies. Op het eerste gezicht komt dat niet overeen met 'onderwijs niet belangrijk vinden' (en Thérèse Carpay is de klap op de vuurpijl en niet Deetman omdat zij zich nog steeds met onderwijs bezig houdt en hij voor zover ik weet niet).

  2. Ho nu wordt mij duidelijk

    Ho nu wordt mij duidelijk waarom al die politieke 'zwaargewichten' voor de camera's van éénvandaag acteerden als een klasje op schoolreis.  

Reacties zijn gesloten.