Stentor: Diplomafraude bij ROC Landstede

Na de onterecht gegeven diploma’s bij InHolland heeft de onderwijsinspectie nu ook onterecht gegeven diploma’s bij ROC Landstede ontdekt: 20 studenten ICT hebben een diploma gekregen zonder de verplichte 400 uur stage te hebben gelopen.

ROC Landstede schrijft op haar website dat de studenten wel diplomawaardig zijn en bestuurslid Mark Westenberg zegt tegen de Stentor:

Ik vind onze keuze verdedigbaar. Ook nu nog.

Wel heeft ROC Landstede een docent als zondebok aangemerkt en ontslagen.

Lees meer in de Stentor.

2 Reacties

  1. Erg abstract
    Ze functioneren op MBO-niveau, hoor je dan. De rest is bijzaak.
    Zijn we net van die eindtermen af, beginnen ze nu weer over de verplichte stages. Als ze op niveau functioneren kunnen we gewoon een diploma afgeven.

  2. ROC Landstede jaagt op klokkenluider
    Bron: www.destentor.nl/algemeen/binnenland/8888909/Landstede-verbaast-met-relaas-op-eigen-site.ece .

    ‘Landstede heeft het fraudeprobleem zelf aangekaart en direct maatregelen genomen’.

    Het staat er echt, op de website van het ROC in Zwolle.

    De werkelijkheid is dat er begin juni vorig jaar een melding bij het ministerie van onderwijs binnen kwam over ongerechtigheden bij Landstede in Zwolle. De onderwijsinspectie kwam direct in actie en kondigde een bezoek aan de school aan. Dit werd ervaren als een inval.

    De inval van de inspectie zette zoveel kwaad bloed bij het bestuurscollege van Landstede dat bestuurslid mr. Mark Westenberg met de wet openbaarheid van bestuur in de hand naar het ministerie stapte om de naam van de klokkenluider te achterhalen. Het ministerie weigerde die naam te geven.

    Een andere verdraaiing op de site is dat Landstede zegt gelijk te hebben opgetreden en dat de docent is ontslagen. De inspectie kwam ná zijn ontslag.

Reacties zijn gesloten.