BMC en Dijsselbloem

BMC is een advies en managementbureau. Zij heeft zich o.a. bezig gehouden met het rapport Dijsselbloem. www.bmc.nl/onderwijsvernieuwing

Maar daarnaast laat dit bureau zich inhuren door organisaties voor van alles wat met management zaken te maken kan hebben. Dit gebeurt ook bij onderwijsorganisaties. Dat vond ik wel een beetje vreemd. Met de linkerhand schrijf je het rapport Dijselbloem en met de rechterhand zorg je voor de instandhouding van allerlij managementtaken. Zeker als je je als BMC laat inhuren om diverse taken uit te voeren tegen een niet onaanzienelijk bedrag.

Momenteel zitten we midden in een reorganisatie. Dat is niet zomaar wat. De functie van teamcoordinator vervalt. Daarvoor hebben we nu een teamleider gekregen. Deze teamleider is tijdelijk ingehuurd door BMC. Daar zal ik zodadelijk wat meer over vertellen. Want er verandert meer. Zo hebben we geen directeur meer en een adjunctdirecteur, nee we hebben tegenwoordig programmamanagers en onderwijsleiders. Ook hebben we te maken met zogenaamde loc vorming. Loc wil zeggen: lokale opleidingscentra’s. De veranderingen gaan verder maar bij mij gaat dan al vrij snel het licht uit. Dat komt omdat ik redeneer vanuit de positie als docent: wie wordt hier beter van? Wordt de leerling hier niet beter van? Sluit ik me vrij snel af voor dit soort veranderingen.

Onze teamleider positioneert zich nogal dominant. Er wordt in no time dossiers opgebouwd en binnen 2 maanden is deze klus geklaard van de verschillende teams. Dossieropbouw kennen wij niet. Tot voor kort dan en zeker niet met deze voortvarendheid. Er is nog nooit een functioneringsgesprek geweest. Tot op heden dan. Daar huren ze iemand voor in van BMC. Vervolgens krijgen wij te horen dat van de 19 FTE er 10 komen te vervallen. En dat op Rotterdam Zuid. Alles is gericht op het invoeren van het CGO en om, zoals mijn werkgever het zei: “de verborgen werkeloosheid aan te pakken”. Juist ja! De verborgen werkeloosheid.

Vraag aan de BON leden: wie heeft er ervaring met BMC? En waar zit de echte verborgen werkeloosheid?

1 Reactie

  1. Consultants
    De website van BMC bevat enige interessante informatie. Bijvoorbeeld hier onder het kopje ‘Afslanken van de formatie binnen een grote ROC’. Ook vinden we de samenstelling van de raad van commisarissen daar met onder andere Elco Brinkman (CDA), Joan Leemhuis-Stout (VVD), Ed d’Hondt (PvdA), Josine Westerbeek (CDA). Typische club van parasieten.

Reacties zijn gesloten.