Een vergeten Criterium

Gisterenavond heb ik een TV-fragment gezien waarin Witteman met onze minister voor vluchtelingenzaken discussieerde over het uitzetten van een Afghaanse gymnasiumleerlinge uit Friesland. Kort daarvoor was er in Zeeland een soortgelijk geval. De minister hamerde erop dat hij slechts de regels hanteerde die wij met zijn allen via het parlement hadden afgesproken. Witteman wees er op hoe weinig toekomst er in Afghanistan voor meisjes is. De minister zei dat er zo wel duizenden buitenlandse meisjes zijn die in Nederland willen blijven. Wat mij opviel is dat een ander criterium dat wij afgesproken hebben niet in de discussie opdook. We hebben afgesproken dat we bij het toelaten van vreemdelingen net als Amerika en Canada er meer op gaan letten of die vreemdelingen
ONS iets te bieden hebben. Nederland moet het gemakkelijker maken voor kenniswerkers om zich hier te vestigen. Een Gymnasiumleerling is weliswaar nog geen kenniswerker maar zal dat waarschijnlijk wel worden. En Nederland begint langzamerhand weer te proberen om meer uit goede leerlingen te halen. In het geval van die twee meisjes kan m.i. aan hen probleemloos een verblijfsvergunning verleend worden op grond van het feit dat het in ons belang is.

2 Reacties

  1. Krullebol…
    Geen Witteman, maar Jeroen Pauw, die steeds arroganter lijkt te worden.
    Het schijnt, dat hij in ‘Hilversum’ wat te zeggen heeft.
    Het stijgt hem naar zijn krullebol.

    Wat betreft de inhoud: Ik dacht hetzelfde wat jij dacht, namelijk dat nieuwe vreemdelingen, die Nederland wat te brengen hebben, hier welkom waren.
    Een raar gedoe, dat hele vreemdelingenbeleid. Er lijkt geen touw aan vast te knopen.
    Leers maakte geen sterke indruk. Hij lijkt de zwakke schakel in dit kabinet.

  2. Ook ik had begrepen dat het
    Ook ik had begrepen dat het kabinet meer zou willen kijken naar wat een potentiële immigrant toevoegt aan de samenleving maar het fijne weet ik er niet van.
    Hoewel ik een sterke mening heb over immigratie- en integratiebeleid ga ik me niet mengen in een politieke discussie, het moet hier immers over onderwijs gaan.
    Ik wil wel even opmerken dat hieruit maar weer eens blijkt dat de overheid helemaal niet streeft naar een kenniseconomie.

Reacties zijn gesloten.