rooster

Hoe komt het toch dat de roosters van veel MBO’s nog niet uit zijn gedeeld? Als schooldecaan heb ik nu al klagende oud-leerlingen, zij hebben op diverse MBO’s in Amsterdam geen rooster, geen boekenlijst. Onduidelijkheid, geen structuur waar leerlingen zoveel behoefte aan hebben. Alle scholen zijn begonnen alleen de MBO’s nog niet, uitzonderingen daargelaten.

2 Reacties

  1. Belachelijk
    Da’s geen algemeen beeld. Bij ons zijn de boekenlijsten al voor de vakantie gestuurd (voor diegene die zich op tijd had aangemeld………) en is het rooster zelfs al tijdens de introductie uitgedeeld. We zijn vast de enigen niet.

    Het is gewoon niet goed voor elkaar op MBO-scholen waar ze dat aan het begin van het schooljaar nog helemaal moeten regelen. En inderdaad: het is voor de leerlingen een heel belangrijk houvast.

    Als ze nou ook die boeken maar eens bestelden én meenamen naar school, dan zou het toch ook goed kunnen komen.

    • Hoeveel werk kan het zijn om
      Hoeveel werk kan het zijn om een boekenlijstje samen te stellen? Geef elke leraar of elk vakteam de opdracht om voor een bepaalde datum het geselecteerde boek door te geven met de mededeling dat indien dit niet gebeurt hetzelfde boek op de lijst wordt gezet als wat het afgelopen jaar werd gebruikt. Probleem opgelost. 😉

Reacties zijn gesloten.