een eenzijdig bestand van 2 jaar

Als Jasper van Dijk gelijk heeft en een voor alle MBO-opleidingen verplichte overgang naar CGO is niet nodig dan is mevrouw van Bijsterveldt niet de lieve begripsvolle dame die ze speelde op het minisymposion van BON maar een keiharde politica die (figuurlijk gesproken) over lijken gaat. Van haar “ten principale” tegen zijn geloof ik niks. Ik ben er op het mini-symposion ingetuind.
Als BON leraren en leerlingen niet zo ver kan krijgen dat ze gaan staken en de PvdA niet uit de coalitie stapt kan BON zich beter op de komende kamerverkiezingen en de periode daarna richten. Als we denken aan alle door BON gewenste hervormingen moet BON proberen om van alle politieke partijen duidelijkheid te krijgen over wat ze van plan zijn met het onderwijs te doen en vervolgens proberen om de kiezers te beínvloeden zodat zij onderwijs zwaar laten meewegen bij het uitbrengen van hun stem
Seger Weehuizen

1 Reactie

  1. tweejarig bestand
    ref : malmaison, hierboven

    Eens temeer voorbeeld van desastreus ingrijpen in onderwijs. Iemand (vB.) die geen benul heeft van fundamentele pedagogische beginselen, en zonder halverwege inzicht in die materie de porseleinkast binnen stapt, want een vierjarig politiek mandaat.

    Die staking ? Forget it, lukt niet. PvdA uit de coalitie ? Same ; tenzij om geheel andere redenen. Mw Sh. D. geldt tegenwoordig als politiek onderwijs expert, hoe ver kan je komen met een grote mond en minder-dan-nodig fundamenteel inzicht ? Zo ver dus.

    Remedie : op lokaal en regionaal het heft in eigen handen nemen. Eigen handen : dat zijn de leraren en de ouders, liefst gezamenlijk. Daar zie ik voor BON een mogelijk traject – met resultaat.

    Off topic : betreft Plasterk, alom geroemd als excellent wetenschapper. Daar is wel wat op af te dingen. Ik was dezer weken in Cambridge, waar R. P. zijn basis-vaardigheden heeft opgeduikeld (althans wezenlijk versterkt) in de science niches (Wormen en Waarden) die hij in Amsterdam (NL Kankerinstituut) heeft beoefend, of, anderen heeft laten beoefenen.
    Duidelijk is dat de man niet het nivo heeft van kandidaat nobelprijswinnaar. Ergo :begin iets anders. Helaas, als minister van onderwijs heeft hij tot dusverre de dringende taak tot hervorming inzake ondwerwijs niet omhelsd. Ik betwijfel, of hij het kan ; ik betwijfel zelfs of hij de fundamentele inzichten daarvoor begrijpt (zeggen is nog anders dan begrijpen). Tot dusverre geen bewijs dat hij wil, en de tijd verstrijkt hyperbolisch.

    Meer PvdA onderwijs ellende zal het gevolg zijn. Niet dat het onderwijs in zijn wezenlijke vorm beter veilig is bij het CDA of de VVD – bij SP en PVV zal het echec nog komen. Geen andere remedie dan dat wijzelf (leraren, ouders, BON) de klus ter hand nemen.

    maarten

Reacties zijn gesloten.