Bedrijven willen geen mbo- stagaires

Bedrijven willen geen mbo- stagaires
* DVHN | Gepubliceerd op 19 maart 2009, 07:56
groningen –
Het Alfa-college kan geen stageplaatsen vinden voor studenten van de opleiding Particulier Digitaal Onderzoeker (PDO). Het vermoeden is dat bedrijven die werken met persoonsgevoelige gegevens niet zitten te wachten op mbo’ers.

5 Reacties

  1. Modestudies
    Dat krijg je dus met modestudies: kan geen arbeidsmarkt voor blijken te zijn.

  2. Niet zo’n goeie titel
    Misschien is de titel dan iets té algemeen. Het gaat om één school en één opleiding waarvoor er geen stageplekken gevonden kunnen worden.

    • Nou …
      … er zijn geluiden in bepaalde regio’s dat bedrijven *helemaal* geen zaken meer willen doen met de ROC’s in dat gebied omdat dankzij het CGO de kwaliteit van de leerlingen, pardon deelnemers, vrijwel tot het nulpunt is gedaald. Als dat geluid sterker wordt kunnen we nog wat beleven!

      • Gelukkig nog niet gemerkt
        Oei Marten, dat lijkt me toch raar. We hebben gezamenlijk al geconstateerd dat de ROC’s de oppermacht hebben. Er IS geen alternatief; niet voor leerlingen niet voor bedrijven (behalve natuurlijk als ze in plaats van MBO-ers kiezen voor HBO-ers).

        Ik denk dat de klacht over de kwaliteit vooral een rotsmoesje is om sowieso geen mensen meer aan te nemen.

        Wat ik wél meemaak is dat bedrijven die vroeger mensen met niveau 2 aannamen nu alleen nog maar hogere niveaus wensen. Ja; de bedrijven hebben het altijd voor het kiezen. Eerst wensen ze het CGO, dan durven ze met een stalen gezicht te beweren dat dit niet deugt. (Ze hebben gelijk dat het niet deugt, maar het is wél hun eigen schuld)

      • regio x ??
        “… er zijn geluiden in bepaalde regio’s dat bedrijven *helemaal* geen zaken meer willen doen met de ROC’s in dat gebied omdat dankzij het CGO de kwaliteit van de leerlingen, ”

        Om welke bedrijven gaat het hier ?

Reacties zijn gesloten.