stemming/enquête

In de BLOG van Jeanet heb ik uitgelegd waarom ik het belangrijk vindt dat BON de volgende 2 uitspraken met overtuigend bewijs kan staven:
1. Het overgrote deel van de docenten van 52 basisscholen uit de regio Zwolle, verenigd onder het protestants-christelijk samenwerkingsverband WSNS “De Brug” staan niet achter het gezamenlijk besluit van deze scholen om “Passend Onderwijs/Inclusief Onderwijs” in te voeren.
2. Het overgrote deel van de docenten van de genoemde 52 scholen verwacht dat dit besluit hen zal worden opgelegd.
Hiervoor zouden de docenten van deze scholen bereid moeten zijn om aan een stemming/enquête mee te werken.
In principe zou ik zo’n stemming/enquête kunnen organiseren door in dit BLOG een stembiljet te incorporeren met een verzoek gericht aan de onderwijzers van die scholen om het biljet over te nemen, in te vullen en naar mij toe te mailen en hun collega’s van de school aan te sporen om dat ook te doen. Om te kunnen controleren of alleen stemgerechtigden reageren en wel slechts één keer zullen de onderwijzers die hun biljet opsturen hun naam moeten opgeven. Om potentiële stemmers gerust te stellen wat betreft de geheimhouding is het wenselijk dat zo’n stemming/enquête op bestuursniveau wordt opgezet.

3 Reacties

  1. stemmen d.m.v.overboeking
    Een andere mogelijkheid is om de onderwijzers van die scholen te vragen om ruim 1 EURO over te maken op een speciale rekening. Het overmaken van 1,01 EURO betekent dan: Ik vindt NIET (eerste cijfer achter de komma) dat passend/inclusief onderwijs moet worden ingevoerd en ik verwacht WEL (tweede cijfer achter de komma) dat de schoolbesturen hun besluit aan de docenten zullen opleggen. Als wij dan de lijst en van leraren van de scholen hebben kunnen we controleren of alleen maar leraren van één van de 52 scholen meedoen en niet dubbel meedoen. Seger Weehuizen

  2. rondgang langs basisscholen
    Beste Malmaison

    Ík denk dat je me verkeerd begrepen hebt of ik ben niet duidelijk genoeg geweest.Ik heb geen rondgang gedaan langs de basisscholen in de regio van Zwolle, maar heb hier in Breda bij verschillende basisscholen gevraagd hoe ver het bij hun stond met Passend Onderwijs en zij zijn er nog helemaal niet mee bezig en zij waren het die zeiden dat ze het van bovenaf opgelegd kregen. Hoe het in Zwolle is gegaan dat weet ik niet. Ik heb niet één leerkracht gesproken.

    • onvrede meten
      Al denkende, Jeanet, heb je goed gedacht dat ik fout heb gedacht en wel omdat ik jou eerder verkeerd begrepen had. Mijn wens om de onvrede onder de onderwijzers over passend/inclusief onderwijs te quantificeren is daarmee echter niet weggenomen. Ik hoop dat het bestuur zich achter het idee stelt om onderwijzers rondom Zwolle of/en Breda hun ja of nee kenbaar te laten maken door een haast volledig symbolische overboeking.
      Seger Weehuizen

Reacties zijn gesloten.