Wie het begrijpt mag het zeggen

Tijd voor een raadseltje.
Wat betekent de volgende tekst en van wie zijn die woorden afkomstig.

Onze nationale context is even goed van belang. Hét hbo, dé hogeschool, die bestaan niet meer. Wel als een duiding van een soort onderwijs, maar binnen die soort ‘hbo’ zijn de profielen van de instellingen veel meer gevarieerd geworden. En dus werken ze nu al veel meer met de waarde van hun missie, met een soort reputatiemanagement, dan vroeger het geval kon zijn binnen een veel eenvormiger hbo naast de universitaire instellingen en hun grote traditie.

Spoiler/link hier onder

V

V

V

V

V

V

de betekenis van de woorden blijft me helaas volkomen duister, maar ze zijn uitgesproken door Doekle Terpstra

3 Reacties

  1. Bazelen
    Ze zijn massaal de weg kwijt. Naast de VO-Raad is nu ook Doekle op tilt?
    Ergens onderweg begin je met een verzinsel of klein leugentje om bestwil en uiteindelijk weet je dan zelf niet meer hoe het zit, zat, is begonnen etc. Het lijkt er nu op dat Doekle daar is aangekomen. Zelfs het hbo bestaat niet meer. Ook de bouw niet Doekle? Al die bouwbedrijven hebben ook hun eigen missies hoor!
    Het begint, beste Doekle, als je geen argumenten meer hebt maar je ongelijk niet wilt toegeven. Het kan natuurlijk ook zijn dat je vanaf het begin niet begrepen waar het over ging.

  2. Uitleg.
    Vanuit andere citaten begrijp ik dat Doekle eigenlijk het volgende wil zeggen.
    De verschillende hbo-instellingen richten zich op andere doelgroepen zowel bij de instroom als het beroepenveld. De ene instelling leidt m.n. allochtonen met een mbo-opleiding op voor bijvoorbeeld de zorg en de andere vwo-ers voor bijvoorbeeld de techniek. Wat dit dan verder betekent is nog vaag maar Doekle stelt dat het hbo daarom niet meer bestaat. Hoe je de geldstroom naar het hbo dan wilt reguleren is mij volstrekt onduidelijk. Het zelfde geldt voor de kwaliteitsbewaking m.b.t. de inhoud, efficiency en effectiviteit.
    Ook het bestaansrecht van een HBO-Raad trekt hij hiermee zelf in twijfel, waarvoor dank.

Reacties zijn gesloten.