8 Reacties

  1. Wat zegt deze man nu eigenlijk?
    Wat is nu de boodschap van dit betoog? Ik haal er helemaal niets uit. Of wil hij nu alles aan de leerling overlaten? Discipline is niet nodig voor intellectuelen, voor andere wel dan?

  2. Internet als tuin
    Een mooie beschrijving van internet in één van de reacties op het VK-opiniestuk:
    “… het is een wilde tuin aangelegd door een autodidact en onderhouden door een malloot.”

    • transparant?
      De schrijver gaat er blijkbaar van uit dat iedereen begrijpt wat hij met “De transparante kennisoverdracht van internet” bedoelt.
      Wikipedia heeft ook troubele plekken. Gelukkig kun je Wikipedia in het Frans, Duite, Engels, Nederlands en nog veel meer talen (die ik echter niet ken) lezen en daardoor worden de meeste zaken voldoende helder. Maar dat lijkt hij niet te bedoelen.
      Seger Weehuizen

  3. Bildungs Ideal
    Vroeger kreeg ik op school te horen dat je middelbare schoolopleiding geslaagd was als je in staat was om (bijna) alle stukken in een kwaliteitskrant te lezen en begrijpen.
    Wat zou ik blij zijn met eenzelfde ideaal voor alle welopgeleide Wikepedia-lezers.
    Dan gaan ook schrijvers van dit soort krantenstukjes voor de bijl.

  4. keuze?
    “We moeten dankbaar zijn dat de overheid het onderwijslandschap zo heeft ingericht dat er verschil is. Aan ouders de keuze om de geschikte school te vinden”. Ik vind het landschap maar eentonig geworden en ik kan er geen geschikte school voor mijn kinderen in vinden. Vóór de Mammoetwet was het onderwijslandschap netjes ingedeeld in enkele uniforme schooltypen en ook niet erg gevarieerd. Maar toen zou ik wel een geschikte school hebben kunnen vinden. Nu moet ik schijneuzes maken in het door de monoposlisten ingerichte onderwijslandschap. Voor eigen bouwplannen wordt geen toestemming gegeven.
    Seger Weehuizen

  5. Parafrase op de auteur
    De schrijver van deze nonsens, Thomas van Aalten, noemt zich journalist. In navolging van zijn ideeën zou ik zeggen: geeft het vak van journalist aan de lezers. Waarom hebben we die arrogante betweters eigenlijk nog nodig? Ik construeer met internet mijn eigen nieuws wel, Thomas van Aalten. Je moet de lezers niet zo onderschatten! Eigenlijk zijn wij allemaal zelf al journalisten. Iedereen kan alles, en zeker met behulp van internet. Wist je dat dan niet?

    Ik bedoel dit als grapje (ha ha), maar van Aalten mag werkelijk wel uitkijken. Hij mag blij zijn als zijn krant over tien jaar nog bestaat. Ja, inderdaad, minder lezers, mijnheer. En uit wie bestaat de groep mensen die straks nog steeds lezen? Inderdaad, eerder die ouwe lullen van BON dan de door hem verafgode scholieren. Hij gaat tekeer tegen zijn eigen klandizie.

  6. Snapernietsvan
    Ik vind het wonderbaarlijk dat jullie in het artikel ergens nog aanknopingspunten vinden om kritiek op te leveren. Ik snap van dit hele associatieve artikel de essentie niet.

Reacties zijn gesloten.