TU/e en UvT steken geld in nieuwe rekenmethode

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en de Universiteit van Tilburg geven ieder 35.000 euro aan de Stichting Goed Rekenonderwijs voor het ontwikkelen en op de markt brengen van een nieuwe rekenmethode voor het basisonderwijs. Klik hier voor de volledige tekst.

4 Reacties

 1. goed gedaan uvt tue
  Wat goed dat de UvT en de TuE dat geld doneren. Dit is een goed teken. Er zullen meer universiteiten en hbo’s hun interesse moeten tonen, want met het RR is het toch echt gedaan. Het FI kan dan hoog en laag springen, als de vervolgopleidingen de RR-methode afwijzen, dan is het klaar.

 2. Twee kanten van een medaille
  Als signaal en als steun in de rug is dit uitstekend. Maar eigenlijk zou het ministerie van OCW dit moeten oppakken. Dat ministerie behoort de kwaliteit van ons onderwijs te waarborgen en dat doet het niet. Het is wel treurig dat de benodigde steun niet van de meest voor de hand liggende plaats komt.

  • Helemaal niet treurig
   Ik denk juist dat het financiële gebaar van de beide Universiteiten veel meer effect heeft dan een obligate financiering van OCW. Het zégt nogal niet niks als een technische universiteit ergens zoveel geld in investeert. Het zijn waarlijk geen kleine bedragen waarmee ze de stichting subsidiëren. Het bedrag is goed voor een AIO bijvoorbeeld.

   • AIO
    Een AIO voor een jaar lijkt me (inclusief werkgeverslasten, kosten voor overhead en dergelijke).

Reacties zijn gesloten.