Oudejaarsnacht: laat de leraren de school bewaken

Burgemeester de Graaf van Apeldoorn heeft de scholen de suggestie gedaan zelf voor de bewaking van de scholen te zorgen tijdens de onrustige oudejaarsnacht. Leraren zouden in koppels kunnen surveilleren om vernieling door vandalen tegen te gaan.

Voor het artikel in de Stentor: klik hier

Aanvulling: de burgemeester is te horen bij omroep Gelderland. Ook andere reacties: klik hier

4 Reacties

  1. Oude tijden
    Vraag de leraren ook om in de school te blijven slapen en laat ze zelf een emmertje kolen meenemen om de kachel brandend te houden.
    Waar zou burgemeester zelf de oudejaarsnacht doorbrengen?

  2. oudejaar
    Wat een prachtig idee van deze man, en wat een voorbeeldige burgemeester is deze mr G. J. de Graaf uit Apeldoorn ; zeg maar Fred.

    Wie koestert niet het vervolmaken van goede maar onvolledige idee-en ; in casu enkele suggesties :

    [1] De man wordt per direct ontheven van zijn functie inzake het wettig gezag van openbare scholen in het dorp Apeldoorn. Hij is onderwijs-onkundig en bestuurs-onkundig. Hij toucheert dientengevolge een te hoog salaris, waarvoor hij niet presteert.
    [2] De aanstelling van Fred als burgervader wordt (overeenkomstig zijn prestaties) gewijzigd in vrijwilligerswerk @ 1840 uur per jaar, tot hij 65 wordt. Zijn werk zal bestaan uit het vervullen van het burgemeestersambt naar letter en geest in het dorp Apeldoorn, volgens voorschriften, geldende vóór Enschede en Volendam. De salariering wordt op het minimum nivo gesteld, pro rata naar nuttig bestede deeltijd, onder toezicht van CWI. Er geldt geen toeslag voor werkzaamheden op oudejaarsdag.
    Fred krijgt wel de gratis beschikking over een dienstfiets, te berijden gedurende kantooruren en op oudejaarsnacht.

    Maar – – – het lichtend voorbeeld voor de edelachtbare, en andere -baren, moge zijn de handel en wandel van de voormalige burgemeester van Enschede, die ook heel mans in zijn ambt is geweest (en nog). Fred kan nog veel van de Man leren. F. kan veel goodwill kweken bij de burgers in zijn gemeente als hij erin slaagt een vuurwerkbedrijf te tolereren in de buurt van een daartoe geschikte openbare lagere school ; mits dan weer niet om de hoek van het stadhuis, of stadskantoor. Wat Mans kon, daartoe zijn immers anderen ook mans.
    Hulde aan het mooie gedachtengoed van teveel betaalde, onder-functionerende Dickerdappers. Ik ga naar Apeldoorn verhuizen en bij het referendum op Fred stemmen.

    maarten

Reacties zijn gesloten.