5 Reacties

  1. Inzake lokale politici
    Wij zijn niet de enigen die huiveren bij dit idee. Lees de reacties eronder maar eens.
    Wie op zijn nachtrust is gesteld, kan zich maar beter niet verdiepen in het niveau van de leden van de gemeenteraad. Dat mensen in de raad komen is niet gerelateerd aan kennis, kunde of andere (meetbare) kwaliteiten.
    Ze hebben tijd en ze kennen andere mensen, dat is alles. Af en toe zullen er ook wel verstandige figuren tussen zitten met rustige denkbeelden en enige kennis van de wereld in de praktijk. Maar dat is dan gewoon een kwestie van statistiek.
    Deze geniale vondst is hoe dan ook geen reclame voor de Amsterdamse PvdA, en ook niet voor de uitvindster zelf, waarvan de naam mij gelukkig ontschoten is.

    • Stel je kandidaat
      Toevallig dat alle mensen die van zichzelf denken dat ze wél over de vereiste briljante capaciteiten beschikken liever vanachter hun PC’tje blijven mopperen in plaats van zelf actief te worden. Word lid een politieke partij, word actief en stel je kandidaat!

      • Onredelijke stellingname
        Een gemeenteraad houdt zich met meer bezig dan alleen onderwijs. Als je lid wil worden van een gemeenteraad omdat je beter onderwijs of onderwijs naar keuze wilt ben je toch gedwongen om je in allerelei andere zaken te verdiepen die je daarvoor niet belangrijk genoeg vindt. Als je dat niet doet wordt je daardoor misschien op die andere gebieden mede schuldig aan slechte besluiten. Als je in een middelgroet gemeente over alles verantwoord wilt meestemmen kom je op een heel laag uurloon. Geen leuk werk en dan nog eens slecht betaald worden is echt te veel gevraagd. (Tenzij je natuurlijk aan den lijve wilt onderevinden hoe het leven van een leraar is). Seger Weehuizen

      • Doe het zelf beter!
        Dit ‘doe het zelf dan beter’ argument bevat altijd een grond van waarheid, maar kan dan ook overal worden ingezet (ik heb het u vaker zien hanteren bij kritiek op de AOB). Je kunt, bij kritiek op de MBO-raad bijvoorbeeld, ook zeggen: stel jezelf dan kandidaat voor de MBO-raad en doe het beter.
        Ik denk alleen dat het opklimmen in een partijorganisatie ongeveer dezelfde eigenschappen vergt als het opklimmen in een schoolorganisatie: slijmen en likken, het op de juiste momenten sociaal gewenste kletskoek uitslaan, een antenne voor de mode van de dag hebben en andere dingen waar ik geen zin in heb of nogal slecht in ben. Zou ik daar goed in zijn geweest, dan zou ik liever rector van een school zijn geworden dan politicus. Dan was ik nu misschien onderdeel van de nietszeggende horde die vergadert, nota’s produceert, visies ontvouwt en meer van die vreugdeloze activiteiten.
        Nee, mijn bijdrage aan de maatschappij moet maar in een klaslokaal plaatsvinden. Dat betekent niet dat je je dan maar van kritiek op politici moet onthouden.

    • Domme praat
      “Maar ook kansrijke – veelal witte – leerlingen zijn volgens het raadslid ‘niet gebaat bij eilanden van extreme concentraties van privilege die helemaal geen afspiegeling vormen van hun stad.”
      Bedoelt zij met “privilege” beter onderwijs? Hoogopgeleide ouders zullen liever uit Amsterdam verhuizen dan te accepteren dat hun kind weinig op school leert. Zoals “Weer samen naar school” heeft laten zien vermindert de kwaliteit van een school voor kansrijke kinderen naarmate er meer kansarme kinderen opzitten. En waarom moeten de scholen een afspiegeling vormen van de (hele) stad?
      ”Schoolgaan met veel slecht presterende klasgenoten haalt leerlingen naar beneden, terwijl een hoog niveau van de klas leerlingen opstuwt”. Hier ontbreken verbindende zinnen die het logisch verband duidelijk moet maken tussen wat voor en wat na de komma staat. Hebben 30/70 klassen altijd een hoog niveau?
      Seger Weehuizen

Reacties zijn gesloten.