Zomaar een ingezonden brief

Fortis (4)

Al jaren zucht het onderwijs onder zware tekorten, geen geld voor remedial teaching op basisscholen, gebrek aan goede leerkrachten (veel zij-instromers), veel gedoe over gratis schoolboeken met als klap op de vuurpijl torenhoge boetes in het verschiet omdat scholen de aanbesteding van de boeken niet goed hebben geregeld. Ondertussen heeft de overheid niets extra’s over voor goed onderwijs. Tot mijn grote verbazing wordt Fortis nu van de ondergang gered door diezelfde overheid, met het lieve bedrag van vier miljard euro. Onvoorstelbaar, dit wordt zo binnen een paar dagen beslist. Niks geen geharrewar over wie dit gaat betalen en over hoe hoog de staatsschuld nu wordt.

Het is van groot belang dat de financiële wereld niet aan deze crisis ten onder gaat, maar dat geldt zeker ook voor het onderwijs. Een dergelijke injectie voor het onderwijs is ook een goede investering in een gezonde financiële toekomst!

Rianne Loskamp, scholier Barchem

uit: de Stentor van do 2 okt 2008.

1 Reactie

  1. Geldje glijden
    Het is begrijpelijk dat deze Rianne zich verbaast over het gemak waarmee dit geld kan worden gevonden.
    Maar ze snapt nog niet dat geld de problemen in het onderwijs niet kan oplossen. De spons van de kleilaag en de bestuurderen zal alles opzuigen voordat het de onderwijsgevenden ooit bereikt.
    Eerst moet de structuur van het onderwijs zó gewijzigd worden dat alles weer in dienst van het primaire proces, les geven, komt te staan. Bij het schrappen van de dan overbodig blijkende baantjes, instituten, platforms, raden, projecten en andere prestige-uitgaven zal een enorme hoeveelheid geld vrijkomen. Wellicht kan Onderwijs dan ook nog de metro in Amsterdam afbetalen.

Reacties zijn gesloten.