Studie buiten school

Terreurverdachte student Saxion

De Somalische Duitser die vrijdag op het vliegveld Keulen-Bonn uit een KLM-Cityhopper is gehaald, studeert technische natuurkunde aan de Saxion Hogeschool in Enschede.
Docenten en medestudenten, die gisteren door de opleiding zijn geïnformeerd, reageerden ’totaal verrast’, aldus Saxion-woordvoerder R. Admiraal. D.’s docenten konden het nieuws amper geloven, aldus Admiraal. Medestudenten volgen de studie grotendeels buiten school. Zij zijn per mail ingelicht. Zij reageerden wisselend. De één geloofde er niets van, een ander meent dat je niet voor niets wordt aangehouden.

+++Worden (maatschappelijke) stage’s tot de lestijd gerekend?+++

3 Reacties

  1. stage = lestijd
    Ja, stage = lestijd. Voor stages haal je studiepunten en studiepunten zijn tijdsaanduidingen. Dus als je een student bent, zijn de gehaalde studiepunten gewoon ’tijd aan studie besteed’. De ene tijdsbesteding is niet beter dan de andere. Tijd = tijd, doorgebracht in de collegebankjes, boven je studieboek of op je stageplek.

    • Vervolgvraag
      Dank voor je antwoord Baz. De stagetijd wordt voor docenten wel anders ingeroosterd dan ‘gewone’ lestijd, neem ik aan.
      Wordt de stagetijd naar het ministerie wel gedeclareerd als ‘lestijd?

  2. Stage is voor school lekker goedkoop
    Stagetijd mag tellen bij de verplichte studie-uren. Telt lekker aan die veertig uur per week. In die weken kunnen wij docenten natuurlijk geen of weinig lesgeven, dat moeten we dan later dubbel en dwars inhalen.

    Toegekende uren voor stagewerving, matching, stagebezoek en -begeleiding zijn nihil of ontoereikend. Die docenten hebben toch weinig te doen; dus het kan best in hun vrije tijd. Wat vooral steekt is de grote broek die de scholen aantrekken over het belang van contacten met het bedrijfsleven. Toch trekken ze er werkelijk géén uren voor uit voor docenten.

Reacties zijn gesloten.