Schoolboeken

Vandaag deed ik een merkwaardige ontdekking. Omdat de schoolboeken toch de leiddraad zijn in het onderwijs besloot ik mijn informatie over het primair en voortgezet onderwijs eens op te frissen met de aankoop van een reeks schoolboeken. Daar de boekhandels in Delft me hier niet aan konden helpen ging ik naar Donner in Rotterdam. Enige jaren terug was ik daar ook al geweest met de vraag naar schoolboeken. Toen toonde men zich ook al niet-begrijpend, maar was men wel bereid mij toegang te verschaffen tot een gesloten compartiment, waar ik een overigens zeer incomplete verzameling schoolboeken mocht raadplegen. Vanmiddag deelde men mij echter mede dat de boekhandel zich geheel had teruggetrokken uit de verkoop van schoolboeken, omdat die verkoop voor de boekhandel volstrekt onaantrekkelijk was gemaakt. Mij werd verteld dat de enige mogelijkheid om schoolboeken in te zien zou zijn als je een leraar of leerling bereid zou kunnenvinden je er inzage in te geven. Ik moet me dus maar is wenden tot mijn kleinkinderen. Of is er een lid van BON, die mij zou kunnen helpen? Ik ben graag bereid de kosten te vergoeden.

Het is voor mij ook nog steeds onbegrijpelijk dat Plasterk heeft kunnen instemmen met het gratis verstrekken van schoolboeken; helemaal nadat de President van zijn KNAW de jaarrede voor een groot deel had gewijd aan de misstanden bij de monopolistische uitgevers van schoolboeken.

3 Reacties

  1. Inderdaad
    Ik probeerde een jaar of drie geleden ook schoolboeken te vinden om te zien of die er misschien de oorzaak van zijn dat mijn studenten zo slechts waren in rekenen en wiskunde. Niet te krijgen….

    Ik ben naar de plaatselijke PABO gegaan, de hadden een redelijke verzameling rekenboeken.

    • Advies aan Mark
      Door de herziening van de tweede fase zitten veel scholen met een boekenfonds opgescheept met een enorme voorraad (kunstmatig) verouderde boeken. Ik zou zeggen: ga eens langs bij een school, en vraag of ze nog wat overtollige boeken hebben!

Reacties zijn gesloten.