Oproep tot STAKING, gooi plat die boel!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ondanks een eerder genomen besluit van mij (zie mijn andere oude BLOG’s) wil ik jullie, voor ik naar mijn paradijs in the Highlands ga, het volgende toch niet onthouden:

Vrijdag 13 juli heeft één van de directeuren (en voortrekker) van Semper Movens, in zijn toespraak tot zijn personeel tijdens de slotvergadering een oproep tot staking gedaan.

De oproep kwam voort uit zijn frustratie over het gesprek dat hij met de staatssecretaris heeft gehad eind juni, maar is welgemeend.

Nu ze niet willen luisteren wordt het tijd dat we komend jaar maar eens in actie moeten komen. We leggen de boel plat, niet één school, maar alle scholen moeten gewoon een dag dicht, allemaal, dan gaan ze hopelijk wel luisteren en handelen en zien welke nood het onderwijs heeft door de te hoge werkdruk.

Ik neem deze oproep zeer serieus, omdat ik hem kort na zijn gesprek in Den Haag over zijn ervaring heb gesproken en hij was furieus.

Laten wij ons allemaal klaar maken voor de strijd. Mag ik alle collegae die zuchten en zwichten en zwoegen onder hun (slechte) management, hiermee wellicht een hart onder de riem steken, dat er WEL rectoren zijn die zich willen inzetten voor hun personeel.

Ik reageer niet op jullie reacties, maar ik wens een ieder een goede vakantie toe.