De Stelling van Pythagoras

Dit is het begin van een verhandeling over de bekende stelling.

Achtergrond: 

www.beteronderwijsnederland.nl/content/leer-de-stelling-van-pythagoras-met-het-handelingsmodel-van-mieke

In een filmpje van een van de pedagogische centra leren we dat 9 kwadraat plus 16 kwadraat gelijk is aan 25 kwadraat, en dat ons televisiescherm een (nota bene) rechthoekige driehoek bevat met zijden die resepectievelijk lengte 48 cm, 27 cm en 75 cm. Maak zo'n driehoek eens van papier en kijk of je de oppervlakte kunt bepalen. Inspirerend volgens

www.cps.nl/nl/Documenten/Documenten-Publicaties/Grijp_de_rekenkansen/Filmpjes_ter_inspiratie.pdf

Google tip: CNVo CPS

Ik vond zo ondermeer: CNV Schoolleiders publiceert in Direct (vakblad voor de schoolleiding) over relevant onderwijs en wij bieden u de mogelijkheid deze documenten en onderzoeken te downloaden. Daarom werkt CNV Schoolleiders samen met het ITS en SCO-Kohnstamm Instituut, de landelijke pedagogische centra zoals APS, CPS, KPC en ConZes.

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie