Bussemaker overweegt macht mbo-besturen in te dammen

Hoover_450x200_963043_29666540.jpg

De Aob bericht dat minister Bussemaker (OC&W) naar aanleiding van het rapport 'Autonomie verplicht' over Amarantis, overweegt de macht van de mbo-besturen in te dammen. De minister denkt aan een meldingsplicht bij grote investeringen, bijvoorbeeld tbv huisvesting, en een versterking van de rol van de MR.

BON waardeert dat de minister zorg heeft om de macht van de mbo-besturen, maar meent dat de overwogen maatregelen slechts een klein deel van de schaalproblemen in het onderwijs adresseren en dan ook nog in te beperkte mate. Verstandiger zou het zijn om te onderzoeken hoe een gefaseerde défusie van de grote mbo-besturen gerealiseerd kan worden. Ook is het uit de lumpsum halen van onderwijssalarissen een veel betere manier om problemen als die bij Amarantis te voorkomen. Bijkomend voordeel is ook dat de besturen zich dan beter kunnen richten op het onderwijs in plaats van op ingewikkelde financiële constructies..

2 Reacties

  1. Ze kan moeilijk niet in de

    Ze kan moeilijk niet in de gaten hebben hoe het maatschappelijk ondernemen ook in haar eigen partij perverse trekken heeft gekregen.

  2. Alle Raden proberen de macht

    Alle Raden proberen de macht van Bussemaker in te dammen. Zij gaan uit van 'soevereiniteit in eigen kring".  Geef ons een zak geld, dan bekijken we zelf wel of we de leraren nog enige ruimte gunnen.

    Dat zou dus nieuw zijn als de landelijke politici weer hun verantwoordelijkheid voor de collectieve zaak nemen.

Reacties zijn gesloten.