Nieuwe Cafe Weltschmerz: Eric van ’t Zelfde

CW3_450x200.jpg

Een nieuwe aflevering van de staat van het onderwijs op Café Weltschmerz. Ad Verbrugge spreekt met Eric van ’t Zelfde. Kijk vooral door tot het einde. Vanaf minuut 44 wordt gesproken over de rol van de besturen en de lump sum.

 

U kunt alle staat van het onderwijs filmpjes hier vinden

3 Reacties

 1. Zit ademloos te luisteren.

  Zit ademloos te luisteren. Soms bekruipt je het gevoel een negativist te zijn, vanwege de zeer vele onderwijszaken waar je het niet mee eens bent. Maar luister je naar deze nuchtere en bekwame Rotterdammer, dan verfrist je hart weer helemaal/ Want, wat een talent en wat een inzicht en wat een nuchterheid.

  Dit is het frisse bronwater waar het onderwijs naar snakt. Niet de loze en luchtledige praatjes van de marketeers die zich vernieuwers noemen. Deze man spreekt direct tot het hart van de onderwijsman. Zoveel wijsheid en nuchterheid: daar heeft het onderwijs grote behoefte aan!

  Weg met al die gebakken lucht die velen, en vooral politici,  slechts heeft misleid.

   Die toverlantaarn van zulke managers moet uit. Want ze toveren ons een schijnwereld voor.

  Bedankt BON, en vooral bedankt Van 't Zelfde,  voor dit inspirerende gesprek.

 2. Het duurde even voor Eric van

  Het duurde even voor Eric van 't Zelfde zijn plaats op de BON-website kreeg, maar nu is die er gelukkig dan ook ruim, helder en uit de eerste hand! 

 3. Ik zie een probleem in het

  Ik zie een probleem in het boeiende interview, dat ik ondertussen aan velen heb aanbevolen.

  Van 't Zelfde pleit voor zelf vaststellen van vakken op zijn school, omdat leerlingen met een ontstellende achterstand in Nederlands binnenkomen en hij veel tijd nodig heeft om dat te repareren.

  Dat pleidooi kan misverstaan worden. Platform 2032 wil aan "de scholen" overlaten om het grootste deel van de vakken zelf te kiezen (alleen een kerncurriculum is verplicht). Van 't Zelfde lijkt dat ook te willen.
  Maar er is een groot verschil. In dit noodgeval zoekt hij naar een tijdelijke noodoplossing. Hij zal, neem ik aan, onmiddellijk weer naar de volledige range van vakken terugkeren, zodra die problemen (ooit) opgelost zijn.

  Het gevaar van de Schnabelliaanse vrijheid van keuzes zal iedereen duidelijk zijn.

Reacties zijn gesloten.