ALV en SYMPOSIUM ‘De toekomst van het onderwijs’: za 16 april 2016

meleah-s-birthday-cake-1325964_450x200_.jpg

Schrijf u hier in voor het symposium. (Toegang gratis, ook voor niet-leden; inschrijven verplicht.)

BELANGRIJKE WIJZIGINGEN IN HET PROGRAMMA. TIJDEN VERVROEGD!

De staatssecretaris bleek op het eerder overeengekomen tijdstip verhinderd. Wij hebben daar vanzelfsprekend begrip voor en zijn blij dat Sander Dekker bereid was om in plaats van ‘smiddags tijd voor ons vrij te maken in de ochtend.

Natuurlijk betekent dat een fikse omzetting van het programma. Hieronder het gewijzigde programma voor het  Symposium. De agenda voor de ALV vindt u hier.

Op zaterdag 16 april houdt BON zijn jaarlijkse ledenvergadering en symposium. BON bestaat dan tien jaar; er is dus alle reden om met trots tien jaar actievoeren en meedenken te vieren.

Het programma is nog onder voorbehoud, maar we kunnen al zeggen dat we opnieuw te gast zijn bij IVA Driebergen. Enorm bedankt daarvoor!

Het thema luidt: “de toekomst van het onderwijs”. Het voorlopig programma voor het symposium ziet er als volgt uit:

 

 

Symposium met als thema ‘Toekomst van het Onderwijs’

10.45 – 10.50 Welkomstwoord en opening symposium (Ad Verbrugge)
10.50 – 11.30 Ad Verbrugge in gesprek met de Staatssecretaris S. (Sander) Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Met aansluitend gelegenheid tot het stellen van vragen.
11.30 – 11.50 De heer E. (Erick) Vermei (Algemeen Directeur IVA Driebergen) zal een voordracht houden over: “Digitale wereld in IVA-lessen”
11.50 – 12.20 Ledenraadpleging (toelichting Ad Verbrugge en Hans Onno van der Berg)
12.20 – 13.00 LUNCH
13.00  – 13.15 De heer M. (Martin) Sommer (Volkskrant redacteur) zal het hebben over ’tien jaar geleden’
13.15  – 14.00 De heer drs. M. (Maurice) de Hond (opiniepeiler en oprichter Steve JobsSchool)  geeft een presentatie over het onderwerp: “Beter Onderwijs dankzij slim gebruik van ICT”
14.00 – 14.10 Column Arjan Miedema (docent biologie)
14.10 – 14.40 Mevrouw prof. dr. A.M.T. (Anna)  Bosman (Hoogleraar Dynamiek van het leren en ontwikkeling aan de Radboud Universiteit te Nijmegen) geeft een presentatie met als  onderwerp: “De toekomst van ons onderwijs is gebaat bij goed opgeleide leerkrachten”
14.40 – 15.00 Pauze
15.00 – 15.10 Column Sebastien Valkenberg met de titel “Nieuw Babylon nog steeds in aanbouw”
15.10 – 16.10 Debat  politici Vaste Kamercommissie Onderwijs in debat met speciale genodigde Eva Naaijkens (schoolleider van een school voor speciaal basisonderwijs, gespecialiseerd in leerlingen met leerachterstand en gedragsproblemen) en deelnemers Vaste KamerCommissie Onderwijs:Michel Rog (CDA), Eppo Bruins (CU), Mohammed Mohandis (PvdA),Harm Beertema (PVV), Jasper van Dijk (SP), Roelof Bisschop (SGP).

Onderwerpen: lumpsum + ICT in het onderwijs

16.10 – 16.20 Column Jeronimoon
16.20 – 16.30 Sluiting door Ad Verbrugge
16.30 Borrel

 

Schrijf u hier in voor het symposium.

 

Vertrek op tijd! Wegwerkzaamheden in Driebergen!

Omdat het gaat om een grote reconstructie gelden de omleidingen ook in het weekend.

 

Deze werkzaamheden betreft de Hoofdstraat in Driebergen en duurt tot 1 augustus 2016. Helaas is er dus ook op 16 april a.s. sprake van een omleiding. Gedurende de wegwerkzaamheden wordt de omleiding met borden aangegeven en op zaterdag verwachten wij dat de vertraging minimaal zal zijn. Deze omleiding (via de Loolaan, Arnhemse Bovenweg en Horstlaan) staat vermeld op de site van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Wij raden onze bezoekers aan kort tevoren kennis te nemen van www.heuvelrug.nl/projecten/hoofdstraat. Er is ook een omleiding voor de bussen, deze stoppen (vrijwel) niet meer voor de deur. De informatie daarover staat op www.connexxion.nl. De dichtstbijzijnde vervangende halte is op de Welgelegenlaan in Driebergen.

 

Voor alle werkzaamheden, de route en overige zaken verwijzen wij u graag naar: www.iva-driebergen.nl/wegwerkzaamheden/ enwww.heuvelrug.nl/projecten/hoofdstraat

 

Er is bij de IVA op de Buntlaan voldoende parkeergelegenheid te vinden. Eventueel kan men ook op het IVA-terrein aan de Hogesteeg parkeren.

 

 

Voor de goede orde het adres van de IVA: Buntlaan 2, 3971 JD in Driebergen-Rijsenburg.