Is dit een typisch geval van duiken als je aan de beurt bent? Vanavond in NRC. Lees hier en hier het vervolg.
Reacties zijn gesloten.
Is dit een typisch geval van duiken als je aan de beurt bent? Vanavond in NRC. Lees hier en hier het vervolg.
Reacties zijn gesloten.
Copyright & kopiëren; 2025|WordPress thema door MH Themes
En Pilatus
beval een van zijn dienaren hem een teiltje water te brengen. Terwijl het volk riep “kruisigt hem, kruisigt hem” heeft Pilatus zijn handen in onschuld gewassen.
Toepasselijk bij de tijd van het jaar.
Dom duiken
Ik vind dit dan toch wel een beetje dom duiken. Dit is je opdrachtgevers te kakken zetten en dat dan ook nog in de krant. Het advies was goed maar de uitvoering knudde. Echte teamspelers die adviseurs. Lizzy Tabbers was eens en nooit meer maar nu doen ze het zelf. Heren, goede zaken, we lezen wel als de stekker eruit gaat.
Corgi
Het is altijd een ander
Het is altijd een ander die de fouten maakt, standaard adviseursreactie als er iets fout gaat. Maar ja, als je wijst naar een ander ……
Dresscher begrijpt het nog niet zo goed
Het is jammer, zegt Walter Dresscher van de Algemene Onderwijsbond, dat de commissie “klakkeloos” de klachten heeft overgenomen van mensen en organisaties die níet met de politiek spraken. De decanen bijvoorbeeld. Of een individuele schoolmanager. Waarom zijn juist zij zo negatief over de belangbehartigers? Dresscher: “Afgunst, denk ik”
Zou het al in meneer Dresschers hoofd zijn opgekomen dat het precies andersom was, namelijk dat de politiek juist niet sprak met de mensen en organisaties en dat daaruit de klachten voortkomen? Nee, kennelijk komt dat niet in zijn hoofd op, hij denkt dat het afgunst is. En afgunst op wat dan wel?
Zoek de verschillen!
Wat stelt de KPC over de KPC, enkele citaten?
“Kennis en inzicht zijn immers het fundament van onze organisatie.
We leven in een kennisintensieve economie. Maar we hebben allang niet meer genoeg aan kennis alleen. Het gaat steeds meer om het vermogen om te leren, zodat mensen zich makkelijker aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Of liever nog: zelf het initiatief nemen voor vernieuwing. Binnen het onderwijs krijgt deze veranderende behoefte steeds meer invloed. Scholen geven vorm aan onderwijs gericht op zelfstandig lerende leerlingen. Het klassikaal ‘stapelen van kennis’ is bijna geschiedenis. We spreken niet meer over onderwijzen, maar over leren; over het vermogen om persoonlijke kennis te structureren. Inzicht verwerven, daar gaat het om”.
“20% van onze tijd zijn wij maar bezig met HNL wij adviseren vooral over rekenen en taal, HNL is niet onze dominante ideologie”
Wat stelt Lizzy Tabbers een medewerkster van het KPC, ja nog steeds dus.
“Even voorspelbaar is de oprichting van een vereniging als B.O.N (Beter Onderwijs Nederland) die – wat betreft het in stand willen houden van achterhaalde verhoudingen – op een lijn kan worden gesteld met de SGP. Wie het meeste belang heeft bij de status quo, zal zich het meest verzetten. In het geval van het nieuwe leren komt de oppositie vooral van hen die het gymnasium hebben gevolgd en hun docenten. Dat is begrijpelijk”.
“Het nieuwe leren is geen gril van de politiek of ambtenaren, maar reageert op wetenschappelijke inzichten en kinderen die opgroeien in een maatschappij met meer keuzemogelijkheden en gelijkwaardigheid, zegt Lizzy Tabbers.
Zoek de verschillen tussen Lizzy en de KPC en vooral ook tussen eigen uitspraken en stellingen. Hint de verschillen zijn zo groot dat het nodig is om na ruim 1 jaar er in de krant op terug te komen.
Een wetenswaardigheid over het KPC is dan nog het volgende citaat: “KPC Groep is ISO 9001 gecertificeerd en opereert zonder winstoogmerk”.
In het jaarverslag kunnen we dan lezen dat er een winst na belasting is gehaald van ruim een miljoen waarin begrepen een kleine 4 ton aan rente-inkomsten uit vermogen in 2006.
Corgi
Giechel (Lizzy toch..)
Zij heeft nog steeds geen last van een paradigmashift. Haar bazen ook al niet… er shift helemaal niks bij dat volk, alleen de portomonee, die shift van leeg naar vol.