FOEI??!

Teletekst bericht:
“Een leraar van de Glen Mills-school in Wezep heeft vier leerlingen geholpen bij hun examen Duits.
De school heeft de leraar berispt. De leerlingen moeten het examen overdoen, maar houden wel recht op een herkansing. ”
—————–
Zijn dit soort verschijnselen onder druk van onderwijsvernieuwlingen structureel aan het toenemen? Cito? Examenresultaten? Marktaandeel?

3 Reacties

  1. Is van alle tijden, denk ik
    Ik ken ook wel situaties waarbij iets dergelijks is gebeurd bij HBO tentamens waar met extern ingehuurde surveillanten werd gewerkt. Dat waren soms gepensioneerde leraren. In die situatie had het niets met nieuwe leren te maken.

    Het risico is overigens gering. Als iemand een leerling helpt in een zaal vol met andere leerlingen, dan valt dat wel een beetje op.

    Ik ga er van uit dat het incidenten zijn en niet gekoppeld aan onderwijsvernieuwingen. Laten we eerlijk zi9jn: het gaat tenslotte ook om examens, niet om assessments of portfolio beoordelingen. Die laatste zijn boterzacht: veel meer een reden om allert te zijn dan met schriftelijke examens

  2. Ik heb dit ook een collega
    Ik heb dit ook een collega uitgebreid zien doen. De leerlingen zeggen er heus niets van . Ik als surveillant heb wel mijn problemen geuit toen mij werd gevraagd het proces verbaal te tekenen. Ik werd onder druk gezet “dit in het belang van de school toch maar te doen”.
    De collega, ook Duits, stond onderdruk van de directie omdat haar examenresultaten niet hoog genoeg waren. Een kat in het nauw maakt soms hele rare sprongen. Bedoelde collega zit nog steeds op betreffende school. Ze werkte ook mee met de doelen van de directie…hogere slagingspercentages.
    Ik ben geloost, want kritisch.
    Dit zal wel als een incident worden gezien. Maar rond examens, schoolexamens, correctie hoor ik net wat te veel incidenten.

Reacties zijn gesloten.